Son çıkan kanun ile ilkokul mezunları da şimdi ehliyet alabilecek. Akhisar Çağdaş Sürücü Kursu Yönetim Kurulu üyesi Umut Altaş ile yaptığımız röportajda detayları kendisinden öğrendik; “Akhisar’da ilkokul mezunu olup ta ehliyet almak isteyen binlerce insan var, bilindiği üzere geçtiğimiz yıl bir yasa ile ilkokul mezunlarına ehliyet vermek yasaklanmıştı. Son çıkan yasa ile Halk Eğitimde kurs görüpte 2. kademede okuma yazma belgesi alanlara ehliyet verilecek. Zaten direksiyon olsun yazılı sınavlar olsun Türkiye genelinde aynı tarihte yapılıyor. İlkokul mezunu olan vatandaşlarımızın ehliyet almaları önümüzdeki günlerde yazılı olsun direksiyon kursları olsun özel sektöre devredileceğinden sürücü belgesi almaları daha da zorlaşacak.


Şimdiden ilkokul mezunları ehliyet için yoğun bir istek ile karşılaşıyoruz. Sürücü belgesi almak her geçen gün zorlaşıyor, ileri tarihlerde ehliyet alabilmek için birde sürücü adayı vatandaşlarımızı daha zorluklar bekliyor. Biz Akhisar da hizmet verir iken ehliyet almak isteyen vatandaşlarımıza tanınan bu yasadan memnunuz isteriz ki her vatandaşımızın elinde ehliyeti olsun. Bu yasadan vatandaşlarımız faydalansın ileriki zaman geç ve zor olabilir” dedi.


Umut Altaş Sözlerine son vermeden önce, " Amacımız aynı olsada kalitemiz her zaman farklıdır." diyerek hizmet sektöründe başarılarının sırrını açıkladı.