Emekli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Çöl (61) ebedi istirahatgahına dualarla uğurlandı. Anadolu’nun bir çok ilinde görev yapan, kurucu müdür olarak MYO, EML ve YBO kurumları kurup geliştiren Ahmet Çöl 2004 yılından beri emekliydi.

Akhisar Hilaliye Camii’ndeki cenaze namazına katılanlar arasında Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Yardımcıları Ömer İşçi, Lâtif Çakmak, AkhisarsporBaskanı Hüseyin Eryüksel, Hilaliye Eğitim VakfiBaskanı Abdullah Yılmaz, Enver Eğitim Kurumları Şirket Müdürü Hasan Sevimli, ATSO ve AKGİAD Yönetim Kurulu üyeleri de vardı.

Başkan Salih Hızlı, Ahmet Çöl’ün en önemli saha olan nesil yetiştirme konusunda yaptığı hizmetlerle kalıcı eserler bıraktığını belirterek, “Evlatları ve yakınlarının vefatı karşılayışı, hüznü paylaşımı, sahiplenişi müthiş. Bir yakınımızı ancak bu kadar zarif "asıl yurdumuza"uğurlayabiliriz, Allah hepsinden razı olsun. Cenaze sırasında rahmetliye ilişkin arkadaşlarının hep hayırla bahsetmelerine şahit oldum. Hülasa çok güzel uğurlandı Ahmet Hocamız, Rabbim rahmet eylesin”

Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel de Çöl’ü uzun yıllardır tanıdığını belirterek, “Çok düzgün bir insandı. Sakin, huzurlu, dindar biriydi. Batı Trakya’dan hemşerimizdi, babalarımız hem meslektaş, hem arkadaştı.” diye konuştu.

Cenaze namazını Ahmet Çöl’ün eniştesi Hilaliye Eğitim Vakfı’nın emektar isimlerinden Hafız Nizamettin Kaya kıldırdı. Ölüm gerçeğini anlattığı konuşmasında, “Ölüm öldürülmüyor, kabir kapısı kapatılmıyor, sevkıyat devam ediyor, her gün 450 bin insan öbür aleme gidiyor. Kimileri davayı kazanarak, kimileri de kaybederek.. Merhumun kazananlardan olduğunu ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Ardından cemaatten helallik alan Kaya, kayınbiraderi Çöl için “Gıllıgışı yok, İçi dışı bir, samimi, mütevazi, kimseyle kavgası olmayan, herkesle ve kendisiyle barışıktı. Aramızda en ufak bir kırgınlık, huzursuzluk yaşamadık. Annem, babam, ağabeyimi kaybettim. Kayınbiraderimin kaybı aynı tesiri, hüznü oluşturdu.”

Ahmet Çöl’ün Amerika’da yaşayan gazeteci yeğeni Onur Kaya da dayısı için, “Her zaman hayat dolu, renkli, neşeli, insanlarla iyi iletişim kuran, pozitif bir insandı. Herkesle barışıktı, çocukla çocuk, büyükle büyük olurdu. Şefkati insanları aşar, hayvanları da kapsardı. Hayatımda kendimi en yakın hissettiğim, varlığıyla huzur duyduğum, ziyaret listemin başındaki büyüklerimdendi. Aramızdaki 21 yaşa rağmen tam kafa dengi, harika bir insandı.” Dedi

Oğlu Erkan Çöl de,”Hiç kimse için art niyet beslemez, birisini aldatmayı aklının ucundan bile geçirmezdi. İyi niyetini suistimal edenlerce aldatıldığında bile asla kin beslemezdi. Hep alacaklı oldu ve öylece gitti.”

Ahmet Çöl Kimdir?

1952 Akhisar doğumlu Ahmet Çöl, anarşinin gemi azıya aldığı en zorlu yıllarda sadece öğrenimine odaklanarak Ankara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesini bitirip öğretmen oldu. Anadolu’nun değişik bölgelerinde vazife yaptı. 1980-85 Osmaniye, 85 Mardin(3 ay), 1986-87 Muş Varto, 1987-89 Malatya Arapgir, 1989-94 Manisa Saruhanlı, 1994-97 Kütahya Şaphane, 1997-99 Simav ve nihayet 1999-2004 Manisa Akhisar.

Kurucu Müdür olarak Malatya Arapgir'de Yatılı Bölge Okulu, Manisa Saruhanlı’da Endüstri Meslek Lisesi, Kütahya Şaphane Meslek Yüksek Okulu'nu kurup geliştirdi.

Son derece renkli bir kişilik olan Çöl gençliğinde hobi olarak paraşütle atlama, judo, bandoda boru çalma ve folklör yaptı. Çok yönlüydü. Makine ve teknik konulara meraklıydı, doğayı, özellikle hayvanları ve seyahati severdi.

Geride gözüyaşlı annesi Hatice, eşi Kadriye, evlatları Erkan, Esra, Mustafa, kardeşleri Rukiye, Müzeyyen ve Münevver ile torunları Abdullah Yılmaz, Büşra, Beyza ve adaşı Ahmet Melih kaldı.