Akhisar Eğitim-Sen Soma Davasında Emniyet Güçlerinin Ülkü İlköğretim Okulu bahçesini kullanmasına tepki gösterdi.

Akhisar Eğitim-Sen Temsilciliğinin Soma Davası duruşmaları sırasında emniyet güçlerinin Ülkü İlköğretim Okulunun bahçesini ve kantinini kullanarak öğrencilerin oyun, eğitim ve sosyal alanlarını işgal etmesine ve psikolojik olarak öğrencileri etkilemesine basın açıklaması yolu ile tepki gösterdi.

Akhisar Eğitim-Sen temsilciliği üyelerinden Ramazan Dede Soma davasının başlaması ile birlikte güvenlik olarak emniyet güçlerinin Ülkü İlköğretim Okulunda konuşlanmasısonucunda çocukların oyun oynayamadığını, çocukların psikolojisinin bozulduğunu, birçoğunun bu durumdanetkilendiğini ve bazı ailelerin çocuklarını okula göndermediğine değindi. Polisinin oyun alanını kullanmasından dolayı sosyal faaliyetlerin yapılamadığını ve 23 Nisan Bayramı için hazırlıkların yapılamadığını dile getirdi. Eğitim-Sen olarak taleplerinin polislerin okul bahçesinden çıkartılması ve başka bir bölgeye alınmasının olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Pedagojik olarak bu durumun eğitim öğretime uygun olmadığına değinen Ramazan Dede, bazı öğrencilerin gelmediğini fakat okula gelen diğer öğrencilerinde velilerinin tedirgin olduğuna değindi.