Akhisar Eğitim Bir-Sen Temsilciliği, Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda 100. Yılında Çanakkale Ruhu adlı bir gece gerçekleştirdi.
Çanakkale Savaşının konu edildiği gece Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Akhisar Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer’in katılımıyla saat: 20.30 da başladı.

Programın sunumunu Muhammet Emin Altunkaynak gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Akhisar Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Başkanı Süleyman Erdem Gerçekleştirdi. Süleyman Erdem konuşmasında; “Sayın Eğitim Bir-Sen il başkanım, Belediye Başkanım, Sayın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcım, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm, İlçe Müftümüz, kıymetli hanım efendiler ve beyefendiler;

Çanakkale zaferi, milletimizin bağımsızlık karakterini, istikbali için istiklal aşkını tarihin gergefine nakış nakış işlediği, inanç kardeşliğinin gölgesinde makamların en yüce mertebesine eriştiği, kınalı kuzuların kucak kucağa toprağın bağrından arşı alaya yükseldiği tarih yaprağımızın adıdır.

Gerek şanlı tarihimizin gerekse dünya tarihinde önemli bir yere sahip Çanakkale Zaferini anmak amacıyla Akhisar Eğitim-Bir-Sen olarak hazırladığımız “100. Yılında Çanakkale Ruhu” hoş geldiniz şerefler verdiniz.

Tarihine kültürüne, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayı ilke edinmiş Eğitimciler Birliği Sendikasının neferi olarak, böylesine müthiş, tarihin akışını değiştiren bir hadise olan Çanakkale ruhunu 100 yılında bu salona, üyelerimize taşımak vazifemizdi. Bu vazifenin gereği olarak hazırlanan bu programda görev alan arkadaşlarımı zikretmek ve onlara teşekkür etmek istiyorum.

Programın sunum metnini hazırlayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz, Mustafa Akkuyu’ya, ona eşlik edecek olan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mükremin Karasu’ya, Okuyacağı şiirler ile geceye renk katacak olan Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Muhammet Çetin’e, 
Yine okuyacağı şiirler ile gecemize katkı sunacak olan Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz ve Fen Lisesi Müdürümüz Coşkun Durmuş’a, Okuyacağı şiirler ve anılarla gecemize anlam yükleyecek olan Bekir Pehlivanoğlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Türker Uzun’a, Sazı ile gecemize eşlik edecek olan Hanpaşa İlköğretim Kurumları Müdürümüz Cevdet Ölmez’e, Hazırladıkları slayt gösterileri, fonlarla ve verecekleri teknik destek ve okuyacakları anı ile programımızı destekleyen Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Kayhan Arıkan ve Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcımız Başlamış Ceyhan Karasoy İlköğretim Kurumu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammet Emin Altunkaynak’a ve Ticaret Borsası Altıeylül Ortaokulu Müdür Yardımcısı Erkan Yaşar’a, Kuran-ı Kerim tilaveti ile kulaklarımızın pasını silecek olan Hilaliye Eğitim Vakfı Eğitimlerinden Serdar Öz hocamıza, Sahne, ışıklandırma ve ses sisteminin hazırlanması ce organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Gonca Organizasyon şirketine, Sadece salonlarını değil gönüllerini de bizlere açan ce organizasyona ev sahipliği yapan Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci ve öğretmenlerine, Bu programın hazırlanmasında desteklerini bizden esirgemeyen tüm yönetim kuruluna tabii katılımlarınızdan dolayı siz kıymetli misafirlerimize, şimdiden teşekkürü bir borç biliyorum. Sağ olun var olun…

Birbirinden değerli arkadaşlarımın büyük bir gayret, fedakarlık gösterip ciddi bir emek harcayarak hazırladıkları bu güzel programdan önce sözü daha fazla uzatmak istemiyorum. Sizleri programımızla baş başa bırakıyorum. Hayırlı akşamlar.” Dedi.

Eğitim Bir-Sen Akhisar Temsilcisi Süleyman Erdem’in konuşmasının ardından ikili sunumu Akhisar Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Akkuyu ile Mükremin Karasu gerçekleştirdi.

Çanakkale şehitlerinin ruhu için Hilaliye Eğitim Vakfı Eğitimlerinden Serdar Öz Kuran-ı Kerim Tilaveti okudu. Gece de “Dur yolcu” şiirini Türker Uzun, “Şu boğaz harbi” şiirini Mühammet Çetin, “Ey sevgili” şiirini Coşkun Durmuş, “Delikanlım” şiirini Coşkun Durmuş, “Lapsekili Hilal” anısını Türker Uzun, “Baban gelirse haa” anısını Muhammet Emin Altunkaynak, “Mehmet Muzaffer” anısını Türker Uzun, “Dua” şiirini Muhammet Çetin, “Sen ki” şiirini Muhammet Çetin okudu. Aynı zamanda da “Şehit Tahtında” marşı sunumu geçekleştirildi.

Sunumların, şiirlerin ardından Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş duygu ve düşüncelerini paylaştı. Necmettin Okumuş yaptığı konuşmasında; “Çanakkale bir savaş değildir, Çanakkale bir ruhtur. Vatan nedir? Toprak parçası mı? Yoksa sınıflar da ofislerde duvarda asılı olan sınırları çizilmiş bir harita mı? Hayır, Vatan eğer uğrunda ölen varsa, toprağına uğrunda akıtılmış kan varsa, öleceğini bile bile ölümüne giden insanları varsa, toprağın altın da yatan binlerce şehidi varsa Vatandır. Bizim topraklarımız çok kıymetli topraklar. Bizim Çanakkale de kazandığımız zafer sadece bir savaş değildir, Ruhtur ruh..” dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş’un duygu ve düşüncelerini paylaştıktan sonra program sona erdi. Katılan misafirler programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi tek tek tebrik etti.

Programın teknik masa yönetmenliğini, Kayhan Arıkan ve Muhammet Emin Altunkaynak yaptı.

Programa Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, Akhisar Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Eğitim Bir-Sen Manisa İl Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Akhisar Eğitim Bir-Sen Başkanı Süleyman Erdem, Akhisar Milli Eğitim Şube Müdürleri ve birçok okul müdürü, yardımcısı ve öğretmeni katıldı.