Haber Merkezi

Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Erdem,Mustafa Akkuyu,Osman Kösemen,Nurettin Hoşdağ ile İlçe MEM ve Okullarda çalışan Şef,Memur,Teknisyen,Hizmetli ve 4/C’li Üyelerinin katılımı ile Dayı Oğlu Kasabında bir araya geldi. Proğrama misafir olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cafer Tetik’te katıldı.

Proğram sunuculuğunu yapan Fen Lisesi Md.Baş Yardımcısı Mustafa Akkuyu,Akhisar Eğitim-Bir-Sen olarak Üyelerimiz için her ay bir etkinlik sloganı ile II.sini gerçekleştireceğimiz buluşma proğramına hoş geldiniz dedi.

Bahar, Eğitim-Bir-Sen; Kurulduğu günden beri çalışma hayatına farklı bir bakış açısı,farklı bir mücadele azmi ve farklı bir renk getirmiştir. Bu fark,kazanımlar ile alanlarda yapılan eylem ve etkinlikler ile ortadadır. Sendikal mücadelede onurlu ve dik duruşunu bozmadan, eğitim çalışanlarının haklarını savunan, eğitim çalışanlarının pek çok konuda sorunlarını çözüme kavuşturan sendikamız her zaman çaresiz eğitim çalışanları ile milletimizin çaresi, kimsesizlerin kimsesi olmuştur.

Ayrıca, Eğitim-Bir-Sen Kirletilmiş bir alanda yeni bir sayfa açarak, mevcut sendikal ezberleri bozmuş ve Türkiye’nin en etkili ve en yetkili sendikası olmuştur.Sendikamız sadece ve sadece mazlumdan, mağdurdan,haktan, özgürlükten, insan haklarından ve demokrasiden yana taraftır…ve her zaman taraf olacaktır. Böyle taraf olanlara da selam olsun diyoruz.
Somut hizmetlerimiz ve elde ettiğimiz kazanımlar ile sendikacılığımızın slogan olmadığını da ortaya koymaktayız.

Eğitim-Bir-Sen’in 2011 Yılında Şef, Memur, Teknisyen, Hizmetli ve 4/C’li Personel İle İlgili Kazanımları

Bahar, Dik duruşumuzun ve kararlılıkla mücadele edişimizin sonucu olarak,

- 4/C’li personelin 10 ay olan çalışma süresini 11 ay’a çıkarttık.
- 4/C’li personelin maaş durumlarının eğitim durumlarına göre %14,3 ile %17 arasında artış sağlanmasına katkı sunduk.
- 4/C personelinin ücretli izin sürelerinin ayda 1 günden 2 güne çıkarılmasını sağladık. Yıllık hastalık izinlerinin 5 günden 30 güne çıkarılmasına katkı sunduk.
- Kurum İdari Kurulu’nda aldırdığımız kararla 4/C çerçevesinde istihdam edilen personelin öğretmen olan eşlerine eş durumu özründen iller arası yer değişikliği hakkının verilmesini sağladık.
- Evli, 3 çocuklu, eşi sendika üyesi 14/2’deki bir hizmetlinin 2011 Temmuz maaşının 1541 TL olmasını ve En düşük memur maaşında yılsonu itibariyle %18 artışın gerçekleşmesini sağladık.
- Hizmetlilere verilen giyim yardımının nakit olarak verilmesini sağladık.
- Ek ödeme alamayan eğitim şeflerin ek derslerinde artışlar sağlanmıştır.

Eğitim-Bir-Sen’in 2012 Yılı Toplu Sözleşmede Şef, Memur, Teknisyen, Hizmetli ve 4/C’li Personel İle İlgili Kazanımları
Bahar, Eğitim-Bir-Sen olarak Toplu sözleşmesiz sendikacılık yapılmayacağı anlayışıyla verdiğimiz mücadele sonucu toplu sözleşme hakkının Anayasa’ya girmesini sağladık. ve diğer sendikaların tarihlerinde görmedikleri kadar kazanımı ilk toplu sözleşmede almayı başardık.

2012 Toplu sözleşmede elde ettiğimiz bazı kazanımlarımız ;
- 4/C’li personelin çalışma sürelerinin 11 ay 28 güne çıkarılmasını,
- 4/C’li Personele Fazla çalışmaları için ücret ödenmesini,
- Mali sorumluluk zammının Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi olarak görevlendirilenlere de uygulanmasını,
- Kadroları teknik hizmetler sınıfına dâhil edilen personelin zam ve tazminatlarının iyileştirilmesini,
- 4/C’li personelin hastalık izninin 30 günle sınırlandırılamayacağına ilişkin verdiğimiz hukuk mücadelesini kazandık.
- Burs alan veya Devletçe okutulan çocuklar için Personele aile yardımı ödeneğinin verilmesini,sağladık…

Değerli Dostlar biz bunlarla da yetinmiyoruz .Bizim sendikacılık anlayışımızda durmak yok.Üyesine,tüm eğitim camiası çalışanlarına,Vatanına ve milletine Hizmet aşkı var.

Bizim Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır.

Bahar , Eğitim-Bir-Sen olarak 231.472 inanmış,adanmış ve siz yürekli dava arkadaşlarımızla birlikte,

- 4/C’li arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesi,
- Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin bütün eğitim çalışanlarına verilmesi,
- Teknik hizmetler sınıfı, genel idare ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının atama ve yer değiştirme işlemlerinin öğretmenlerde olduğu gibi bir düzenlemeye bağlanması;
- Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğine ilişkin yönetmelik değişikliğinin bir an önce yapılarak unvan değişikliği sınav sürecinin başlatılması,
- Kamu ve üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılıp, kılık kıyafet serbestliğinin getirilmesi,
- Bu ülkede yeniden üniversite kapılarının nizamiye, kampüslerinin ise kışla olmaması,
- 28 Şubat sürecinin bütün yasaklarının ve dayatmalarının kaldırılması,
- Türkiye’nin adalet mağduru öğretmenlerine hak ettikleri ek ödemenin verilmesi,
- Türkiye’nin acilen Darbelerden arındırılmış bir anayasaya kavuşması, Yeni anayasada kamu görevlilerine grev hakkı vererek sendikal haklardaki eksikliğin giderilmesine, siyaset hakkı vererek demokrasiye kalite kazandırılması, gibi konular başta olmak üzere,

Daha mutlu, daha huzurlu ve daha özgür insanların yaşadığı, bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi bir Türkiye idealine kavuşuncaya kadar mücadelemize devam diyoruz…

Toplantı Şef, Memur, Teknisyen, Hizmetli ve 4/C’li Üyelerin istek, öneri ve şikayetlerinin dinlenilmesinden, Eğitim-Bir-Sen’in Kazanımlarını içeren Kitapçığının dağıtılmasından ve Atatürk 100.yıl İ.Ö.O. Personeli Sadık Kırmızıbel ‘in muhteşem Hip Hop Dansı ile toplantı sona erdi.