Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar; Eğitim-Bir-Sen yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 2013 Şubat Dönemi İller Arası ve İl İçi Özür Gurubu Yerdeğişikliği ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar ; Eğitim-Bir-Sen, sorun ve sorunların çözüm adresleri ile birebir görüşüp konuşarak, ilgililere çözüm önerileri sunarak kazanımlarına devam edip, kazanımları ile güçlenen güçlendikçe de büyüyen bir sendikadır...Bu minvalde, Etkili ve Yetkili sendika olduğunu bir kez daha ispat ederek İller Arası Özür Gurubu Yerdeğişikliğinin önünü açmış ve de Eğitim Çalışanları adına bir kazanıma daha imza atmış bulunmaktadır.dedi.

Bahar, Hepinizin bildiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığının özür gurubu tayinleriyle ilgili düzenlemede 652 sayılı KHK ile yılda bir kez olacak şekilde düzenleme yapması iki yıldır sorun olmaya devam ediyor idi.

Genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişikliği işlemlerinin Şubat ayı yer değiştirmeleri kapsamı haricinde tutulup yılın tek bir dönemine münhasır kılınması, kişisel güvenliği, vücut bütünlüğü ya da malvarlığı tehdit altında olan kişilerin güvenlikleri ile meslekleri arasında tercih yapmaya zorlanmalarına ve telafisi imkânsız zararlara neden olacağını her ortamda haykırmış idik.

Bunun üzerine, KHK’daki kısıtlamanın düzeltilerek yaşanan sıkıntının kökten çözülmesi gerektiği konusun da Eğitim-Bir-Sen olarak yaptığımız başvuru, girişim ve açıklamalardan sonra bu sorun Ömer Dinçer ile çözülememiş bunun üzerine konu Genel Başkanımızın sayın Başbakanımıza ayrı yerlerde görev yapan eşlerin sıkıntısını dile getirmesi sonucunda, İller Arası Özür Grubu Tayinlerinin önünü açmış bulunmaktayız....


Rıza Bahar, Özür grubu yer değişikliklerinin sadece iller arasında sınırlı tutulması eşitsizliğe sebep olacağından, yer değişikliği işlemlerinin acilen il içi’ ni de kapsaması gerekmektedir. Dedi.

Örneğin, Manisa’nın Yuntdağı ile Demirci’nin köylerinde görev yapan eşlerin çalıştıkları yerler arasındaki mesafe düşünüldüğünde özürlerinin il dışından bir farkı olmadığı da görülecektir.


Bahar, İl içerisinde ayrı ilçelerinde görev yapan eşlerin durumları ile ilgili olarakta, Sendikamız Milli Eğitim Bakanımız sayın Nabi Avcı ile görüşüp, Şubat ayı özür grubu yer değişikliği işlemlerinin öğrenim özrünü, genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri ile il içi yer değişikliklerini de kapsayacak şekilde tekrar düzenlenmesini istedik. Umuyoruz ki, İnşaallah bu girişimimizde sonuç verecektir.dedi.

Basın Açıklmasında, Eğitim-Bir-Sen yönetim kurulu üyeleri Nurettin Hoşdağ, Ahmet Taşçı, Fırat Annak, Cevdet Çağrı Yağan ve Necmi Çinici hazır bulundular.