Akhisar Eğitim-Bir-Sen , İdareci, Öğretmen, Şef, Memur, Hizmetli ve 4/C ‘li personelin katılımıyla 13 Aralık Pazar günü “Eğitim çalışanlarının Çalışma şartları, karşılaşılan sorunlar, istenen talepler, tespit edilen eksiklikler, mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin sorunların tespiti” konulu çalıştay düzenledi.

Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar, Sendikamız, kurulduğu günden beri çalışma hayatına farklı bir bakış açısı,farklı bir mücadele azmi ve farklı bir renk getirmiştir. Bu fark,kazanımlar ile alanlarda yapılan eylem ve etkinlikler ile ortadadır. Sendikal mücadelede onurlu ve dik duruşunu bozmadan, eğitim çalışanlarının haklarını savunan, eğitim çalışanlarının pek çok konuda sorunlarını çözüme kavuşturan sendikamız her zaman çaresiz eğitim çalışanları ile milletimizin çaresi, kimsesizlerin kimsesi olmuş ve olmaya devam edecektir. Bugün burada eğitim çalışanlarına inşaallah çare olacak bir çalışmayı hepbirlikte başlatacağız dedi…

Bahar, Eğitim çalışanlarının sorunlarının tespit edileceği, tespit edilen sorunların, beklentilerin ve Çözüm önerilerinin İlçemiz ile ilgi olanlarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İl ile ilgili olanları İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Bakanlığımız ile ilgili olanları ise Sendika Genel Merkezimiz aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığımza sunacağız.dedi.Yapacağımız bu çalışmaların ilçemiz,İlimiz ve Ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum diyerek, mail ile bize sorunlarını ileten arkadaşlarımıza ve de burada bizlerle birarada olup katkı sunacak olan tüm dava arkadaşlarıma candan teşekkür ediyorum dedi.

Bahar’ ın konuşmasından sonra ; Komisyon Başkanlığınca,

1.Gurup ‘İdareci Personelin Sorunları’,

2.Gurup ‘Öğretmenlerin Özlük ve Ekonomik Hakları, Beklentiler ve Çözüm Arayışları’

3.Gurup ‘Şef,Memur,Hizmetli ve 4/C’li personelin Özlük ve Ekonomik Hakları, Beklentiler ve Çözüm Arayışları’

İsimli üç ayrı çalışma grubu oluşturuldu. Oluşan guruplarda sorun ve beklentiler ile ilgili beyin fırtınası gerçekleştirilerek çözüme yönelik fikirler rapor haline getirildi.

Guruplar Çalışmalarını saat 15:00’ da başkanlığa sundu. Raporların okunmasından sonra,kapanış konuşmasını yapan,Rıza Bahar, Bu çalıştay ile Akhisar Eğitim-Bir-Sen önemli bir işe daha imza atmış oldu. Sorunlar çözüm önerileri bizzat sistemin içerisinde bulunan çalışanlar tarafından tartışıldı. Çalıştayımız sendika olarak önümüzdeki süreçte inşaallah bize ve ilgili birimlere yol gösterici olacaktır dedi.

Bahar, Sendikamızın Tertiplemiş olduğu bu çalıştayla, Eğitimin her kademesinde görev yapan tüm çalışanları önemsediğimizi ve tüm çalışanlara çok önem verdiğimizi ortaya koymuş bulunmaktayız. Dedi.

Bahar, Tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederek çalıştay sona erdi.