Akhisar Eğitim Bir-Sen Akhisar’daki tüm üyelerine, eş ve çocuklarına, sivil toplum kurulu temsilcilerine Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içinde bulunan Gülbeyaz Olimpik Havuz ve Spor Kompleksi ve Kıraathane'de “Birlik, beraberlik, dayanışma”  programı düzenledi.

“Birlik, beraberlik, dayanışma gecesinin açılış konuşmasını Eğitim Bir-Sen ilçe temsilcisi Süleyman Erdem Yaptı.

Süleyman Erdem; Akhisar Eğitim Bir-Sen tarafından organize edilen 2017/2018 Eğitim-Öğretim yılı Sene Başı Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Programımıza Hoş geldiniz, Şeref Verdiniz.
Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” dizeleriyle Bir çekirdekte bir filizi, bir filiz de bir fidanı, bir fidanda bir çınarı, bir çınarda bir ormanı düşleyen, medeniyetimizin aksiyoner dava adamı, çağın soylusu ve soylu mücadelemizin mimarı  Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan  başta olmak üzere millet, medeniyet ve Hakikat davası mücadelesinde vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyor;bu kutlu davada taşı taş üstüne koyan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.
Çok Kıymetli Üyelerimiz, Değerli misafirlerimiz; Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen olarak "Biz, milletimize, ülkemize, ümmete ve insanlığa vefadan hiç vazgeçmedik. Hiç vazgeçmeyeceğiz. Ümmetin, mazlum ve mağdurların vefa beklentisine hiç kulak tıkamadık, hiçbir zaman sırt dönmedik/dönmeyeceğiz. "Dünya Beşten Büyüktür"  haykırışını hissiyatımızın ve isyanımızın ifadesi olarak gördük görmeye devam edeceğiz. 

Ötekileştirilenlerin çığlığı Malcolm-X'i, Ülkesini işgale yeltenenlere direnen Ömer Muhtar'ı, Kardeşlerini katledenlere karşı intikam almayı aklından geçirmeyen ancak katledilişlerini de aklından çıkarmayan Bilge Lider Aliya'yı, İnsanlık henüz ölmedi dercesine İsrail tanklarının altında can veren Rachel Cori'yi, Mısır halkının iradesini temsil eden ve Mısır Zindanlarında çağın Firavun'larına direnen Muhammed Mursi'yi, Ölüme giderken dahi "milletim" diyen Menderes'i, Haddini bildirmek isteyenlere "bana haddimi ancak millet bildirir" diyen Özal'ı,  "Namlusu millete dönen tanka selam durmam" diyen Muhsin Başkan'ı, Olimpos'un çocuklarının oyunlarına karşı Hira dağının duruşunu sergileyen HAKK'ı, HAKK'a teslimiyetiyle Savunan Adam Necmettin Erbakan"ı, Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen gözünü kırpmadan şehadete giden Ömer Halidemirleri, Şeytanı bilince karşı Muhammedi şuuru yüklenen millet adamı, siyonizme had bildiren uzun adamı, milleti iradesiyle buluşturmak için dik duran ve diz çökmeyen Direnen Adam'ı Recep Tayyip Erdoğan’ı;   Soylu mücadelemizin kurucusu Kudüs Şairi Mehmet Akif İnan'ı anlamaya/yaşamaya/yalnız bırakmamaya/yanlarında durmaya devam edeceğiz.

Bu ülkede bir daha üniversite kapılarının nizamiye, üniversite bahçelerinin kışla olmaması için. Hiçbir kızın, hiçbir kadının özgürlüğünün Genelkurmay kapısı dahil hiçbir yerde bir daha turnikelere sıkıştırılmaması için. Adaletin herkes için eşit olması, adaletin kimsenin zimmetine geçmemesi ve bu ülkede adaletin omuzdaki yıldızlarla ölçülmemesi için. Esrarkeşten şeyh, konsomatristen mesture, hainlerden cemaat lideri üretip bu milletin inancıyla bir daha dalga geçilmemesi için. Bugünkü vesayet medyası kanalıyla toplumun bir daha manipüle edilmemesi için. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen ve ‘Siz öldürmesini iyi bilirsiniz’ diyen ve ortaya koyduğu iradeyle herkesin omurgasının sertleşmesine vesile olan insanlara bir daha diz çöktürülememesi için. Ay Işığında Sarıkızla birlikte millet iradesini kafeslemeye çalışan balyozcuların, paralelcilerin, dikeylerin, yatayların bir daha teneffüs imkanı yakalamaması ve bu ülkede demokrasinin han demokrasi değil tam demokrasi olması için. 
Onun için hepimizin üzerine düşeni yaparak, burada geldiğimiz noktanın önemli olduğunu bilerek ama daha iyisi var her zaman, sınırı yok mükemmele varmanın zaman ne getirir bilinmez ama daha iyi olmalıyız.

‘Büyüyen elimin üstüne koy elini, Gelen zamanı haber veriyorum’ diyen Erdem Beyazıt’ın çarısına kulak veren ellerini ellerimizin üzerine koyan, gelen zamanı yaklaştıran, bugün burada bizimle buluşan kucaklaşan ve aynı atmosferi bize hediye eden bütün arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.” 
   
Çok kıymetli Arkadaşlarım; Saygıdeğer Misafirlerimiz;
“ Meselemiz Mehmet Akif İnan da tecelli eden Yedi Güze Adam yetiştirebilmek meselesidir. Meselemiz Rasim Özdenören’in  Gül Yetiştiren Adam hikayesindeki gülleri yetiştirme meselesidir. Meselemiz üstad Necip Fazıl’ın ömrünü adadığı  Büyükdoğu mücadelesini, Büyükdoğu medresesinde tedris edebilme mücadelesidir, üstad Sezai Karakoç’un Diriliş  nesline talebe olma mücadelesidir. Mücadelemiz Afrika daki  aç çocukların gözlerindeki yaşları dindirebilme mücadelesidir.
Bizler Eğitim Bir-Sen olarak sizlerle anlamlıyız,sizlerle birlikte güçlüyüz.Eğitim Bir-Sen üyeleri olarak sizler en iyiye,en güzele layıksınız.Bizlerde yaptığımız ve yapacağımız faaliyetlerle sizlere layık olmak için bir dakika bile durmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Bu kutlu yürüyüşte elimizden geleni yapmak için var gücümüzle adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.Bizler için görüşlerinizin önemli,düşüncelerinizin gerekli,hissiyatlarınızın anlamlı olduğunu unutmayın ;kapılarımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu bilin.Bizleri daha fazla çalışmaya sevk edin.Biz bundan mutluluk duyarız.
Bu duygularla; Akhisar Eğitim Bir-Sen Temsilciliğimiz tarafından organize edilen 2017/2018 eğitim-öğretim yılı birlik, beraberlik ve Dayanışma Gecemizde bizleri yalnız bırakmadığınız,eşlik ettiğiniz için verdiğiniz destek için sizlere ve Bizlerle birlikte olmak isteyerek mazeretleri nedeniyle aramızda olamadığını bildiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.İyi ki varsınız.İyi ki bizimlesiniz.diyoruz.İyiye güzele çağrı temelli duruşunuz daim olsun,Allah’ın rahmeti ve bereketinin üzerinize olmasını diliyor;uzaktan yakından teşrif ederek bu mekanı dolduran siz kıymetli misafirlerimize ve değerli üyelerimize,ailelerine Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen ailesi adına teşekkür ediyor,saygılarımızı sunuyorum.Bu vesile ile yeni  Eğitim-öğretim yılınız hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

BİRBİRİMİZE DAHA FAZLA GÜVENMEK ZORUNDAYIZ
İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel; Değerli dostlar özellikle aramızdan kaybolduğunu hissettiğim güven duygusu adına bir şeyler söylemek istiyorum. Bizler birbirimize her zamankinden fazla güvenmek zorundayız, okulda müdürümüze, öğretmen arkadaşımıza, komşumuza, beraber siyaset yaptığımız yol arkadaşımıza, beraber sendika yaptığımız yol arkadaşımıza, her zamankinden daha fazla güvenmek zorundayız. Çünkü Türkiye’nin geçtiği zorlu süreç bunu gösteriyor ve bizlerin birbirimize güvenmekten yapacak bir şeyimiz yok. Bu dönemde birimizi kıracak ve güvenimizi sarsacak hareketlerden uzak durmalıyız. 

Değerli dostlar özelikle kurumlarımızda en güvenli insan olmak zorundayız. Kurumlarımızın en iyisi olmak zorundayız, en iyi öğretmen en iyi müdür, en iyi dost, en iyi sırdaş, aman aman bizden uzak dursun diye biri olmamalıyız. Bu güven duygusunu aramızda her zaman pekiştirmek zorundayız. Dedi.

Eğitim- Bir Sen Manisa İl Başkanı Mesut Öner; 25 yıl önce 14 Şubat 1992’de merhum Mehmet Akif İnan ve 14 arkadaşı bir adım atarsak kafes kırılır anlayışıyla yola cıktılar ve bugün Eğitim-birseniz Türkiye’de 120 bine Manisa’da 7 bine Akhisar’da 700 sayılarına ulaştı. Tabii ki bu sayıya ulaşırken zorlu yollardan geçildi. O dönemlerde büyüklerimiz sendikacılığın kitaplardaki yerini konuştular, sendikacılığın kitapta yeri varımıdır diye büyük mücadeleler verildi. 1992’den bugüne eğitim çalışanlarının özlük hakları, ekonomik hakları konusunda çok önemli adımlar atıldı. 28 Şubat sürecinde bugün ki Gücünde örgütlülüğünde bir eğitim olsaydı o karanlık günleri yaşamayacaktık. Ve bizler en büyük gücümüz örgütlülüğümüz diyerek yola devam ettik. 

25 yıllık bir soylu mücadelenin adıdır Eğitim-Birsen mazlumun mağdurun masumun yanında duran zalimin karşısında dimdik duran bir teşkilatın büyük bir teşkilatın adıdır Eğitim –Birsen. Bu anlamda 25. yılımızı kutlamanın da büyük bir onur ve gururunu yaşıyoruz. Bütün Giysileri yırtsak yeridir yeter bize vefa elbiseleri demişti kıymetli hocamız Mehmet Akif İNAN kurucu genel başkanımız bizde bu yılımızı vefa yılı ilan ettik. Eğitim-Birsen teşkilatı olarak vefanın en güzelini göstermek için programlar düzenledik. Bugünde ben aslında bu programı vefa yılımızın bir örneği olarak gösteriyorum ve Akhisar teşkilatımıza başta ilçe başkanımız olmak üzere tüm yönetimimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bizleri bir araya getirdiniz mutlu ettiniz. Az öncede belirttim eğitim çalışanlarının özlük hakları ekonomik hakları noktasında çok önemli adımlar attık. Bir taraftan da ülkemizin içinden geçtiği sıkıntılı süreçlerde zor virajlarda dehlizlerde her zaman ön açan bir teşkilat olduk. 2007 de, 2010 da, 2013 de gezi olaylarında 17-25 Araklıkta her zaman milletten yana tavır aldık milletten yana olduk milletin adamının yanında durduk ve 15 Temmuz gecesinde cumhurbaşkanımız sokaklara milleti davet ettiğinde tüm teşkilat olarak 81 ilde ve Manisamız’da 17 ilçede hızlı bir şekilde organizasyonla mesajlarımızı üyelerimize göndererek 11:33 itibariyle sokağa çıktık hain FETÖ’ye karşı göğsümüzü siper ettik. Dik bir duruş sergiledik. Onurlu bir duruş gösterdik. O gece hepimiz sokaklardaydık ve hainlere dur dedik ancak ve ancak bu ülkenin bu vatanın sahibi millettir dedik. Bu onurlu duruşunuzdan dolayı o gün kü vakur duruşunuzdan dolayı ben sizlere teşekkür ediyorum. Bu teşkilatı tebrik ediyorum dedi.

Gecenin sonunda emekli olan öğretmenlere plaket takdimi ile gece sona erdi.(E.D)