Sendika olarak basına büyük değer verdiklerini ifade eden Akhisar Eğitim Bir-Sen ilçe Başkanı Süleyman Erdem, konuşmasına gazetecilerin gününü kutlayarak başladı.  

Erdem konuşmasında, “Öncelikle hepinizin 10 ocak çalışan gazeteciler gününüzü bütün üyelerim adına kutluyor, hepinize başarılar diliyorum. Gerçektende sizler bizim için çok önemlisiniz. Yaptığımız bütün çalışmaları kamoyuna duyurarak büyük bir görevi yerine getiriyorsunuz. Sadece bizim değil, kamoyunu ilgilendiren bütün konuları haber siteleri ve gazeteleriniz aracılığı ile duyuruyorsunuz. Hepinize katıldığınız için çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtsız bırakmayan Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Süleyman Erdem, 4+4+4 sistemi, müdür atamaları ve İlk öğretim kurumlarının iki ayrı binaya ayrılması ile ilgili bilgiler verdi.

İlk olarak 4+4+4 sistemi hakkında konuşan Erdem, “Türkiye’de yetkili sendika olarak bu öneriyi hükümete biz sunmuştuk. Yapılan incelemeler ve şura toplantıları sonucu bu sistem uygun bulundu ve uygulamaya koyuldu. Zaten baktığınız zaman gelişmiş bütün ülkelerin eğitim sistemleri böyle işliyor. Dolayısıyla bu eğitim sisteminin de Türkiye’ye daha çok faydalı olacağını söyleyebiliriz.” Dedi.

Müdür atamaları konusunda da açıklama yapan Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı, “Bizden önceki sendikaların hükümet ile anlaşmaları siyasi bağ yönünde oluşuyordu. Müdürleri siyasiler belirliyodu. Ancak Eğitim Bir-Sen genel yetkiyi aldıktan sonra işler değişti ve  Müdürler Milli Eğitim Bakanlığı’nın açmış olduğu sınavlara göre belirleniyordu. Biz bu sistemi halen daha destekliyoruz. Çünkü biz Eğitim Bir-Sen olarak üyelerimize güveniyoruz. Hükümet bu yıl müdür atamalarını sınav sistemi ile değil, mülakat sistemi ile atamaya karar verdi. Bununda nedeni az çok herkes tarafından biliniyor. Özellikle son bir yılda Devletin temellerine sızmaya çalışan sac ayaklarına dinamit konmuş oldu, bu sadece eğitim sisteminde de değil, çeşitli mecralarda da bu tür değişiklikler yapıldığını gördük. Bizde Eğitim Bir-Sen olarak bu işten en az zararla çıkmak için çaba gösterdik ve bu konuda başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz.” Açıklamasını yaptı.