Akhisarpress.com - 1963-1978 yılları arasında 3 dönem Gölmarmara belediye başkanlığı yapan, Cengiz Barutçuğlu (81) Akhisar ve Gölmarmara ilçelerinden yüzlerce kişinin katılımı ile toprağa verildi.


1968-1977 yılları arasında CHP’den Manisa Senatörlüğü yapan merhum Doğan Baratçuoğlu’nun 7 kardeşinden biri olan Cengiz Barutçuoğlu 3 dönem belediye başkanlığı döneminde, parti farkı gözetmeksizin doğup büyüdüğü Gölmarmara’da herkesin yardımına koşarak, görev yaptığı yıllarda Akhisar’ın beldesi olan, daha sonra Manisa’nın ilçesi olan Gölmarmara halkı tarafından “Efsane Başkan” olarak çok seviliyordu.


İki kız bir erkek çocuk babası, TRT Spor’da “Futbol Ateşi” nin sevilen sunucusu Tunç Elibol’un amcası olan Cengiz Barutçuoğlu’nun, Türk bayrağı ve çiçeklerle kaplanmış tabutu ilk olarak Gölmarmara Belediyesi’ne getirildi. Burada yapılan saygı duruşu ve öz geçmişinin okunması ve başkanlık yaptığı dönemdeki çalışmaları hakkında konuşma yapıldıktan sonra tarihi Halime Hatun camiine getirildi. Burada öğle namazından sonra kılınan cenaze namazından sonra Gölmarmara Mezarlığında abisi Senatör Doğan Barutçuoğlu’nun yanında toprağa verildi.


Cengiz Barutçuoğlu’nun cenazesine CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Gölmarmara belediye başkanı Birol Bak, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkıs, Siyasi Parti temsicileri, Keskinoğlu Şirketler Gurubu yönetim kurulu başkan ve başkan yardımcısı Fevzi-Mehmet Keskinoğlu kardeşler, Gölmarmara ve Akhisar Sivil Toplum Örgütleri yöneticileri, Barutçoğlu oğlu ailesinin yakınları ve kalabalık Akhisar ve Gölmarmara haklı katıldı.