Çamönü Mahallesi girişinde havai fişek ve meşaleler ile karşılanan Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu’ya ilgi oldukça yoğundu. Kıraathaneleri ziyaret ederek vatandaşlarla selamlaşan Dutlulu, daha sonra yüzlerce kişilik kalabalığa seslenerek projelerini anlattı.  Akhisarlıların ekonomisine destek olmak, gelir durumlarını arttırmak için girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Besim Dutlulu, kırsal mahallelerde insanların ekonomisine destek olmak için yapılacak en önemli girişimin tarıma destek olduğunu söyledi.

Gittiği her kırsal mahallede Çamönü’nü parmak ile göstererek, burada yapılan başarılı tarım girişimlerini örnek verdiğini vurgulayan Besim Dutlulu, Akhisar Belediyesi olarak bundan sonra çiftçiye tam destek olacaklarını ifade etti. Dutlulu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Ben, ‘Akhisar Belediyesi tarıma destek olacak’ dediğim zaman, bazıları hemen karşı çıkarak; ‘Belediye ile tarımın ne alakası var Besim Başkan’ diyorlar. Biz dersimize iyi çalıştık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile toplantılar yaparak, tarım konusunda bilgiler aldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 140 bin kayıtlı çiftçinin 130 binine destek oluyor. Süt kooperatifinden süt almış süt tankı vermiş, zeytin kooperatifinden zeytin ve zeytin yağı almış ücretsiz zeytin yağı fabrikası vermiş, hayvancılık yapmak isteyene hayvan, arıcılık yapmak isteyene kovan vermiş. Seracılık yapmak isteyenlere ise istedikleri her türlü desteği vermiş. Biz diyoruz ki; Akhisar Belediyesi de artık İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi çiftçinin, tarım üreticilerinin yanında olacak ve onlara her türlü desteği verecek.”

Son yaşanan ekonomik sıkıntıların tarımda üretimin önemini bir kez daha hatırlattığını söyleyen Dutlulu, “ Ülkemizin gelişmesi için öncelikle çiftçimizin güçlü olması lazım. Mutlaka devletimiz bu konuda elinden geleni yapacaktır ama biz de Akhisar Belediyesi olarak çiftçimizin her zaman yanında olacağız. Ben gittiğim her kırsal mahallede Çamönü’nden bahsediyor, burayı örnek gösteriyorum. Akhisar kırsalında genç nüfus gün geçtikçe azalırken burada artıyor. Çünkü çok başarılı bir seracılık girişiminiz var. Tüm Türkiye’ye salatalık satarak, hem Akhisar’ımızın adını gururla taşıyorsunuz hem de tüm Türkiye’ye örnek oluyorsunuz. İnşallah bu örneği Akhisar geneline yansıtmak istiyoruz. Çamönü’nün benim gönlümde yeri çok ayrıdır. Ben sizlerin desteğine talibim” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinin çok amaçlı salon isteği ile gençlerin spor sahası isteğini 31 Mart seçimlerinden sonra hayata geçireceğine söz veren Dutlulu, daha sonra vatandaşlar ile hatıra fotoğrafları çekildi.