Duayen Gazeteci Haldun Akyüz "Engin Akyüz ile konuşuYORUM"  programının bu haftaki konuğu oldu. Manisa Medya TV'de pazartesi günleri canlı olarak yayınlanan programda "Gazetecilik ve Akhisar" teması işlendi.

1975 yılından beri gazetecilik yaptığını söyleyen Haldun Akyüz, gazeteciliğin ve haberciliğin ne olduğu hakkında bilgiler vererek, haberin okunması için ilgi çekici bir başlık kullanılmasının gerekli olduğunu söyledi. "Kalemini kır ama asla satma" ve "Güç odaklarının örtbas etmek istedikleri şey haberdir, gerisi reklam ve teferruattır" sözlerini kendisine şiar edindiğini söyleyen Akyüz; yalan ya da kasıtlı haber yapan gazetecilerin bir yaptırıma tabi tutulması gerektiğini ancak suçun şahsiliği ilkesinden dolayı ilgili gazeteciye bir yaptırımın olması gerektiğini savundu. Haberde yorum olmaması gerektiğini ancak köşe yazarlarının yazılarında kendi yorumlarını yapabileceklerini  anlatan Duayen Gazeteci, Aksek Vakfının kurucularından olduğunu ve Türfad Derneğinde de çalışmaları olduğunu belirtti.

Akhisar tütünü ile de  konuşulan programda tütüncülüğün çok meşekkatlı bir iş olduğundan ve eskiden tütün piyasasının Akhisar'da açıldığından bahsedildi. Akhisar sigara fabrikası ile 70 civarında haber yaptığını söyleyen Haldun Akyüz, şimdilerde tütünün yerini zeytinin aldığını söyledi. Akhisar Belediyespor ve stadyum ile ilgili gelen bir soru üzerine; son yapılan maçta alınan bir puanın bile önemli olabileceğini, gelecek sezon maçların Akhisar'da oynanacağı bilgisini de Belediye Meclisindeki toplantıdan aldığını belirterek, Akhisar'da futbol ile bir bütünleşme, bir heyecan yaratılması gerektiğini vurguladı. Kendisini tam bir Akhisar aşığı olarak tanımlayan Duayen Gazeteci Haldun Akyüz; Mustafa Kuzucuk Hoca ile birlikte Nostalji Akhisar Fotoğraf Albümü 2015 adlı bir kitapçık çıkardıklarını belirtti.

Programın son bölümünde Gazetecilik mesleğine yeni başlayan ve bu mesleği seçmek isteyen gençlere öğütler veren Akyüz'ün keyifli sohbeti kayda değerdi.