AB Yerel ve Bölgesel Konseyi Daimi Meclis üyesi ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Doğan Ensivri Sırbistan’ın Belgrad şehrinde Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler komite toplantısında konuştu. Ensivri Türkiye’de azınlıklara tanınan haklar konularında bilgiler verdi.

AB Yerel ve Bölgesel Konseyi Daimi Meclis üyesi ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Doğan Ensivri Sırbistan’ın Belgrad şehrinde Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler komite toplantısına katıldı. Türkiye’yi temsilen katılan Doğan Ensivri Kongrede yaptığı konuşmasında Türkiye’de azınlıklara tanınan haklar eğitim özgürlüğü konularında konuşma yaptı. Türkiye’nin ana dilinin Türkçe olduğunun altını çizen Ensivri 13.yy yaşamış Şeyh Edebali den de örnekler verdi. Doğan Ensivri konuşmasının devamında şöyle dedi;

“Geldiğimiz Osmanlı Kültüründen öğrendiğimiz bir şey var 13.yy yaşamış şeh Edebali derki İnsanı yaşatki Devlet yaşasın bizde insan yaşat derken öğret yetiştir eğit anlamını taşır. Devlet yaşasın derken de Devlet de sen, biz, siz, onlar demektir. Biz böyle bir kültür ve anlayışla yetiştik büyüdük. Bunun altını çizmek istiyorum ki Türkiye’nin Anayasa ile belirlenmiş resmi dili Türkçe’dir”