Bölgemizin Bugün Gece Saatlerinden (04 Ekim Cuma) İtibaren Orta Akdeniz Üzerinden Gelen Serin ve Yağışlı Havanın Etkisine Gireceği Tahmin Ediliyor.


Başlama-Bitiş Zamanı
03.10.2019 14:25 - 07.10.2019 23:59


Genel Durum

Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana genelde yağışsız, az bulutlu ve açık geçen havaların ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, bugün gece saatlerinde Kıyı Ege’de başlayacak yağışlarla birlikte yerini hafta sonu serin ve yağışlı havalara bırakması tahmin ediliyor.

Bugün akşam geç saatlerde Çanakkale ve Edremit körfezi çevrelerinde ve gece saatlerinde Kıyı Ege’de, 5 Ekim Cumartesi günü ise bölge genelinde (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Kıyı Ege’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin 6 Ekim Pazar günü bölgemizin kuzeyinde etkili olacağı, sonrasında pazartesi günü Bölgemizin kıyı ve kuzey kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bölgemiz genelinde halen mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyreden hava
sıcaklıklarının Cumartesi günü hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarı ve yer yer altına düşmesi bekleniyor.

Rüzgarın bugün ve yarın bölge genelinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.