Akhisar Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin yaptırılması için beyanname verme süresinin 29 Şubat 2016’da sona ereceği belirtildi.

Akhisar Belediye Başkanlığı Ölçü ve Ayar Memurluğu, ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerin 29 Şubat 2016 da sona ereceğini yapılmadığı takdirde bin 767 TL para cezasının uygulanacağını söyledi. 

Akhisar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’na göre ölçü ve ölçü aletlerinin belirli sürelerde periyodik muayeneye tabi tutulmasının zorunlu olduğu belirtilerek, damga süreleri dolmuş bulunan ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin yaptırılması için beyanname verme süresinin 29 Şubat 2016 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona ereceği bildirildi.  Yapılan yazılı açıklama şöyle devam etti; Periyodik müracaatı yapılmayan ve kullanılan her bir ölçü ve ölçü aleti için bin 767 TL idari para cezası yasa gereği uygulanacaktır. Kullanıcıların mağdur olmamaları için damga süresini doldurmuş (en son 2014 yılında muayene ve damgalanmış) ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayene müracaatlarını yapmaları gerekmektedir denildi.

BELEDİYELERE YAPILACAK MÜRACAATLAR

5 kilograma kadar (5 kilogram dahil) hassas olmayan kütle ölçüleri, tartım kapasitesi 2 bin kilograma kadar (2 bin kilogram dahil) okuma, çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlarla bağlantılı çalışabilme özelliğine sahip olmayan III ve IV’üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan maksimum kapasitesi 2 bin kilograma kadar (2 bin kilogram dahil) mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler, uzunluk ölçüleri (tek parçalı ağaç metreler), akıcı maddeler için hacim ölçüleri, kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri şeklinde olduğu bildirildi.