251 bin dev öğrenci projesi kapsamında faaliyetlerine devam eden üniversite gençliği Van için yardım toplama kampanyası düzenledi. Akhisar sizi unutmadı sloganı ile yola çıkan gençlerin hedefi, yaklaşan ramazan ayı öncesi Van’da depremde mağdur olan kardeşlerinin yüzünü güldürmek.


Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapılan basın açıklamasında  Van için yapılacak olan yardım ve etkinlikler hakkında bilgileri içeren sunum ve açıklama yapıldı. Toplantı Havva Keskiner, Bilal Keskiner, Yasemin Güngör, Meltem Gürdük ve Mehmet Ali Gülenç’ten oluşan yükseköğretim öğrencilerinden oluştu. Öğrenciler açıklamalarında önümüzdeki birkaç gün içerisinde yapacakları faaliyetlerle Van için çalışacaklarını belirttiler. Van Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile işbirliği yaparak hesap numarası oluşturan gençler kısa sürede yapacakları faaliyetlerde Vanlı kardeşlerinin en çok ihtiyaç duyduğu gıda ve tüp ihtiyaçlarını karşılamayı umuyorlar.


16 Temmuz Pazartesi günü Akhisar Gölet’te bir çay düzenleyeceklerini ve gelirin tamamının Van’daki depremzedelere aktarılacağını belirten Havva Keskiner; “Yarından itibaren Sevgi yolu üzerinde kuracağımız stanttan isteyen herkes bilet temin edilebilecek. Buradan toplanacak nakit para Van Erciş Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Fonu hesabına yatırılacak. Ramazan öncesinde Sayın Hocamın Mustafa Kuzucuk başkanlığında Bilal Keskiner, Meltem Gürdük ve Havva Keskiner’den oluşan ekip olarak Van’a giderek yardımları bizzat elden teslim edeceğiz.  Akhisarlı hemşerilerimize Akhisar’ın Van’ı unutmadığını göstermeleri için yardım etmeye davet ediyoruz.” Dedi.