Akhisarpress.com - Gördes ilçesinde nikel madeninde kullanılmak üzere yola çıkan 768 tonluk dev kazan göstericilerin İstanbul-İzmir yolu kavşağında eylem yapacağının açıklanmasının ardından Medar’dan Gördes yoluna sabaha kadar 10 kilometre ilerledi.

Çin’de imal edilen dev kazan, nakliyesi için Almanya’dan kiralanan 264 tekerli araç ile Aliağa Limanından, Gördes’e götürülüyor.

Gördes-Sındırgı kavşağında yol yapım çalışmalarını beklemek için konaklayan dev kazanın önünde Gördes Çevre ve Kültür Derneği, Turgutlu Çevre Platformu, GEMA Vakfı, Cumhuriyet Halk Partisi, Eğitim Sen, Eğitim İş, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören ve Sakine Öz, Gördesli ve Akhisarlı birçok vatandaş tepki gösterdi.

Dev kazanın önünde yapılan tepkide konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Hasan Ören, cehennem kazanı diye tabir edilen ve Gördes nikel madeninde kullanılmak üzere götürülen devasa kazan ile ilgili eylem kararı aldıklarını söyledi. Hiçbir zaman madenlerin çıkarılmasına karşı olmadıklarını ifade eden Ören, önemli olan çıkardığınla yok ettiğinin arasındaki farkı bilmektir diye konuştu.