Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığınca düzenlenen denetimli serbestlik yükümlülüğü altındaki mahkumlara bilgisayar sertifikası verildi.


Akhisar Adliyesi konferans salonunda gerçekleştirilen törene Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Cumhuriyet Savcısı Berat Duman, Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Öztürk Akhisar Koruma Kurulu Üyeleri katıldı
Akhisar Koruma Kurulu Başkanlığının kararıyla Akhisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, eski hükümlü ve Denetimli Serbestlik tedbiri altındaki yükümlülere yönelik gerçekleştirilen, Bilgisayar Kursunu başarıyla tamamlayan 8 kursiyere sertifikaları Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ve Koruma Kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner;” Akhisar’da infaz, cezaevi uygulamaları hususunda güzel hizmetler yapılmaktadır. Yapılan bu güzel hizmetlerin kamuoyuyla paylaşılması gerekir. Gerçekleşen bu işler bizim ‘Tahliye olanların toplumla uyumunu ve iş hayatına katkısını nasıl sağlayabiliriz?’ sorusuna bulduğumuz cevapların yalnızca görülen kısmıdır. Kişiler gerek cezaevindeyken ve gerekse salıverildikten sonra onlara projelerimizle, meslek kurslarıyla destek vermekteyiz. Salıverildikten sonra bunu Koruma Kurulları vasıtasıyla gerçekleştiriyoruz. Hatta bu toplantıda da arkadaşlarımız çalışmalarına devam edilen Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Onarım Kursu ile Bilgisayar Kursu Projeleri hakkında bilgilerini sunacaklardır. Şimdi olduğu gibi bundan sonra da yeni projelerle desteğimiz devam edecektir. Cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların insan haklarına uygun infaz hizmetlerini alabilmeleri temel gayemizdir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla gerek cezaevimizdeki infaz hizmetleri gerekse tahliye sonrası infaz ve Denetimli Serbestlik faaliyetleriyle hükümlü ve tutukluların ailelerine, çocuklarına, topluma yararlı olmalarını sağlamak temel amacımızdır. Özellikle siz değerli Koruma Kurulu Üyelerimize vermiş olduğunuz desteklerinizden ve katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

Kursun katılımcılara kazandırdıkları bilişimin günümüzdeki öneminden bahseden Bilgisayar Öğretmeni Hasan Soner Bulcan;” birçok kurumun işlemlerini Internet üzerinden gerçekleştirdiğine vurgu yaparak bilgisayar kullanmanın gerekliliği üzerinde durdu. Denetimli Serbestlik Öğretmenleri Dursun Bayrak ve Gülen Gündüz Elektrikli Ev Aletleri Bakım ve Onarım Kursu ile Bilgisayar Kursu Projeleri hakkında kurul üyelerine bilgilendirmelerde bulunmuşlardır.
Program sonunda kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Tören sonrasında kurul üyelerine ve basın mensuplarına bilgisayar- teknoloji sınıfı gezdirilerek hatıra fotoğrafı çekildi.