2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta Madımak otelinin yakılması ile 33 kişinin can verdiği Türkiye’yi yasa boğan olayın üzerinden 22 yıl geçti.

Akhisar Demokrasi Platformu 33 kişinin can verdiği katliamın 22. Yıl dönümünde katliamı kınamak ve yaşamını yitirenleri anmak için Akhisar Öğretmen evi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Akhisar Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan Veli Doğan;

‘Basına Ve Kamuoyuna

Bugün 2 temmuz. tam 22 yıl geçti ama 33 canımız hala yanıyor. madımak katliamı temmuz ayının sıcaklığına düşen soğuk bir hikaye gibi sivası saran is ve yanık kokusudur.

Otelde “bizi kurtarın” feryadını duymayan resmi kulaklar dışarıdaki güruha gazanız mübarek olsun mesajı veriyorlardı. otelin önündeki kalabalık tekbir sesleri getirerek, bozkurt işareti yaparak oteli ateşe verdiler.
Madımak otelini yakan katillerin zaman aşımından bırakıldığını, dönemin cumhur başkanın’ın Süleyman Demirel, başbakanının Tansu Çiller, Emniyet genel müdürünün Mehmet Ağar olduğunu unutmayalım.

AKP hükümetleri de sivas katliamı konusundaki tavrı, diğer hükümetleri aratmam aktadır. neredeyse tüm sanıklar şu anki cumhurbaşkanı olan recep tayyip erdoğan tarafından korunup kollanmıştır. hatta katillerin avukatları akp milletvekili yapılmıştır. madımak otelinin müzeye dönüştürülmesini de kabul etmeyen yine akp hükümetleridir.

Sivas davası zaman aşımına uğradığından recep tayyip erdoğanın vatana ve millete hayırlısı olsun sözlerini de unutmuyoruz.
2 Temmuz gibi insanlığa karşı işlenmiş suçlar ve diğer katliamlar karşısında susma ve unutma yerine hesaplaşmalıyız. görülmemiş bir hesap kalmasın.
kaşımak için değil adalete ve vicdana çıkacak bir yol bulmak. bu ülkede barış adalet ve demokrasi için Sivas ve diğer katliamların sorumluları mutlaka yargılanıp cezalandırılmalıdır. Sivası unutmadık. unutmayacağız, unutturmayacağız.’dedi.