1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile Akhisar Demokrasi Platformu dünya barışının sağlanması adına Tahirün caddesinde yürüyüş düzenledi. 

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı yürüyüş, Öğretmen evi önünde düzenlenen basın açıklaması ile son buldu. Demokrasi Platformu adına Hayal Turan'ın okuduğu basın açıklamasında savaş sloganlar eşliğinde protesto edildi. "Dünyadaki tüm savaş politikalarını sürdürenler, emperyalistlerdir. Emperyalizm için insan yaşamının önemi yoktur onlar için önemli olan sömürü ve kar düzenleridir." diyerek barışın önemine vurgu yapan Turan, "Kim savaş istiyorsa kim savaş politikalarını sürdürüyorsa ölüm, yoksulluk ve zulüm istiyordur. Barışı savunmak ise yaşamı özgürlüğü, kardeşliği savunmaktır.

Dünyadaki tüm savaş politikalarını sürdürenler, emperyalistlerdir. Emperyalizm için insan yaşamının önemi yoktur onlar için önemli olan sömürü ve kar düzenleridir.

Emperyalist devletler, savaş sanayiilerine ayrılan bütçeleri yarı yarıya kesseler dünyada açlık ve yoksulluk tehlikesi ortadan kalkacaktır.

Ülkemizde ve coğrafyamızda son günlerde savaş politikaları artarak devam edip her gün ölümler olmaktadır.

Bilhassa cumhurbaşkanı ve AKP iktidarı bu savaş ortamını körüklemektedir. Kendi saray saltanatlarını sürdürebilmek için askerin, polisin, Türk, Kürt gençlerinin, çocukların
ölümüne neden olmaktadır.  

İşte bugün bu ortamda barışın önemi daha anlamlı ve büyüktür. Barış istemini evlerde, sokaklarda, iş yerlerinde her yerde daha gür bir sesle haykırmalıyız." ifadelerine yer verdi.