Yaklaşık altı ay önce eski eşi Derya Ülker’i ve babası İsmail Ülker’i sokak ortasında pompalı tüfekle vurarak öldüren Halil Ölmezler’in ikinci duruşması bugün Akhisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

İki komşu ve Derya Ülker'in ablasının dinlendiği mahkemede son olarak tele konferans ile mahkemeye bağlanan sanık Halil Ölmezler, çok pişman olduğunu geride kalan iki kız çocuğunun arkasında olabilecek şekilde ceza verilmesini mahkeme başkanından istedi.

Mahkeme başkanı, taleplerin alınmasının ardından kararı açıkladı ve sanık Halil Ölmezler'i eski eşini tasarlayarak öldürmekten Türk Ceza Kanununun 82.maddesi 1/b bendince ağırlaştırılmış müebbet ve yine aynı olay yerinde bulunan kayınpederi İsmail Ülker'i kasten öldürmekten dolayı Türk Ceza Kanununun 81. maddesince müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Mahkeme sonunda anne İsmihan Ülker, ağabey Mustafa Ülker ve kızı İlayda Ölmezler'in vekili Avukat Ali Arslan basın mensuplarına açıklama yaparak baba İsmail Ülker için verilen sanığa verilen cezayı temyize göndereceklerini bu ölüme de ağırlaştırılmış müebbet verilmesini isteyeceklerini belirtti. Mahkeme süresince salonda gözyaşlarına hakim olamayan 16 yaşında kızı İlayda Ölmezler yine mahkeme çıkışında gözyaşlarına hakim olamadı ve kısa süreli sinir krizi geçirdi.

Mahkeme sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bir basın açıklaması yaparak sloganlar eşliğinde kadın cinayetlerine indirim uygulanmasın dedi. Mahkeme sonrası anne İsmihan Ülker ise kocası İsmail Ülker adına verilen cezayı beğenmediğini aslında idam edilmesi gerektiğini kaydetti.

Öte yandan sanık avukatı Ahmet Akcan da, müvekkilinin adına tahkime itiraz edeceklerini ve ağırlaştırılmış müebbeti kabul etmediklerini belirtti.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Manisa'nın Akhisar ilçesinde bir yıl önce eşinden boşanan Halil Ölmezler, 12 Kasım 2015 günü sokak ortasında eşi Derya Ülker ve eşinin babası İsmail Ülker'i pompalı tüfekle vurmuş ve olayın ardından emniyet güçleri tarafından yakalanarak ceza evine gönderilmişti.