Türkiye Cumhuriyetinin 91. Kuruluş yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Akhisar’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.  

Kutlama programı sabah saat 9.30’da Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Garnizon Komutanı Hava İstikham Albay Coşkun Bumin, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Akhisar Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatma Yıldırım protokol sırası ile tebrikleri kabul ederek töreni gerçekleştirdi.

Sonrasında Akhisar Şehir stadında yapılması planlanan 29 Ekim kutlama programı hava muhalefetinden dolayı Akhisar Kapalı Spor salonunda gerçekleştirildi. Tören Akhisar Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Garnizon Komutanı Hava İstikham Albay Coşkun Bumin ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı salondaki öğrenci ve halkı sırası ile selamlayarak bayramlarını kutladı.

Program Akhisar Kaymakamı Kaan Peker’in günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti.  Konuşmasına Karaman’da meydana gelen Maden Kazasında mahsur kalan 18 işçinin biran önce kurtulmasını dileyerek başlayan Kaymakam Peker, “Cumhuriyetimizin 91. Yaşını kutladığımız bu mutlu günde dün Karaman’da bir maden ocağında meydana gelen ve 18 işçinin mahsur kaldığı kaza bizlerin buruk bir sevinç yaşamamıza neden olmuştur. Dilerim ki en kısa sürede mahsur kalan işçilerimiz sağ salim kurtulur.” diyerek üzüntüsünü ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini belirten Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, “Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş yıl dönümünü bütün Türkiye’de olduğu gibi gururla ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk milleti var oluşundan bu yana hep özgür ve bağımsız yaşayan bir millet olmuştur. Cumhuriyetimiz kurulmadan öncede bütün Anadolu toprakları düşman birlikleri tarafından işgal edilmiş ve yüce Türk millet esir alınmak istenmişti. Ancak Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir araya gelen bu yüce millet Türküyle,Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle  tek bir yumruk olmuş iman gücü ile bu vatanı kurtararak Cumhuriyeti ilan etmişlerdir. Bizlerde atalarımızın bu kutsal emanetinin korumak için tıpkı onlar gibi canımızı vermeye her daim hazırız.” Konuşmasını yaptı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Öğrencilerin şiir okuması, sportif faaliyetlerde başarı gösteren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve Halk oyunları gösterileri ile son buldu.