Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri Akhisar Kültür Park Gölet alanında Oryantiring etkinliğinde buluştu.

Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Morbel , Manisa Oryantiring İl Temsilcisi Figen Taran ,İl Hakem Kurulu Başkanı Fehmi Yaman nezaretinde gerçekleştirilen etkinliğe 35 öğretmen iştirak etti.

Etkinlik hakkında bilgi veren T.O.F Organizasyon Kurulu Başkanı ve Cumhuriyet M.T.A.L. Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Morbel ; Oryantiring Branşımızın 63 spor federasyonu içerisinden tek olarak  M.E.B ‘in Seminer Programına girmiş olması , Bakanlığımızın Oryantiring Branşına bakış açısını ve ne kadar önemsediğini  ortaya koyması açısından çok önemli bir hamle olarak görmekteyiz. Bu doğrultuda Oryantiring Etkinliği yapacak olan tüm öğretmen ve öğrencilerimize destek olmak bizleri mutlu edecektir dedi.

Manisa Oryantiring İl Temsilcisi ve Cumhuriyet M.T.A.L.Müdür Yardımcısı Figen Taran; Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Oryantiring Federasyonu arasında yapılan protokol kapsamında, Türkiye genelinden seçilen   öğretmenlere eğitici eğitim kurslarının yanı sıra,  Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl Mesleki Çalışma Programı kapsamında öğretmenlere Oryantiring Etkinliği yapması konusunda çalışma başlattı.

Bu kapsamda Okulumuz Öğretmenleri ile Akhisar Gölet alanında çok güzel bir Oryantiring Etkinliği gerçekleştirdik. Etkinliğe İştirak eden tüm okul idareci ve öğretmenlerimiz Oryantiring ile çok eğlendiler bizde günün anısına tüm katılımcılara hatıra madalyası armağan ettik dedi.

Okul Müdürü İsmail Karabıçak ; Milli Eğitim Bakanlığı Oryantiring’i ; Coğrafya, Biyoloji, Sosyal Bilgiler, Matematik ,Türkçe, Beden Eğitimi, Sınıf Öğretmenliği, Özel Öğretim, Okul Öncesi gibi  bir çok ders ile ilişkilendirerek ,Oryantiring ile derslerin öğretilmesi ve pekiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda Seminer programında yer alan Oryantiring Branşını bu etkinlik ile Öğretmenlerimize uygulamalı olarak tanıttık ve keyif ile etkinliği icra ettik dedi.