Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Siyasi Parti İlçe Teşkilatları, sivil toplum kuruluşları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, birçok vatandaş ile öğrenciler katıldı.  

Sunuculuğunu görevini Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Talip Bayar, yaptığı program sırasıyla Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı çelenkleri konuldu. Tören Komutanlığını Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Halil Okyay'ın yaptığı programda saygı duruşu ve Akhisar Belediye bandosu eşliğinde Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi müzik öğretmeni Rengül Yazgan Altay yönetimiyle İstiklal Marşının okunmasıyla tören sona erdi.
 

Tören sona erdikten sonra Cumhuriyet Hal Partisi (CHP) CHP Manisa Milletvekili A.Vehbi Bakırlıoğlu, CHP İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli, yönetim kurulu ve üyeleri Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Av. Günhan Bakırlıoğlu yönetim kurulu üyeler ve Eğitim-İş İlçe temsilci başkanı Cem Kadir Bedirhanoğlu, yönetim kurulu üyeleri Akın Kara, Mesut Yavaş Atatürk anıtına çelenk koydular.

Öte yandan Akhisar Belediye Başkanı Ecz. Besim Dutlulu ve CHP İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli ile yönetim kurulu ve üyelerinin de katılımı ile CHP İlçe Teşkilatı binasından Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtı’na yürüdü.