Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Server Goral ve Yönetim Kurulu üyeleri,  24 Temmuz Sansürün Kaldırılışının yıldönümünde Akhisarpress.com’u ziyaret ederek Gazeteciler gününü kutladı. 


Akhisarpress.com Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Özdemir sözlerinde; “Akhisar’da 2012’nin başında kurulmuş bir internet medyasıyız. Bu kadar kısa süre içinde günlük ortalama 35 bin sayfa görüntüleme hitine ulaşmayı başardık. Buna Alexa verileri de dahil, bizim en çok bizi okusunlar veya en çok bizim internet sitemize reklam verilsin diye bir kaygımız yok. Biz halkımızın gerçek olaylardan, gerçek sorunlardan haberdar olması adına Akhisarpress.com’u açtık ve gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Sizlerde bizi bu önemli günümüzde ziyaret ederek, onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum.” Dedi.


Ziyaret esnasında konuşan Akhisar CHP Kadın Kolları Başkanı Server Goral; “Öncelikle size böyle tarafsız bir internet haber sitesinin kuruculuğunu yaptığınız üstlendiğiniz için partim ve yönetimim adına teşekkür etmek istiyorum. Akhisar’da insanlarımız yazılı basından daha çok internet medyasından olayları takip ediyor. Bu yönde de tekelleşmeyi önleyen ve başarılı bir internet medyası olan Akhisarpress.com’a teşekkür ediyoruz.


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 1946 yılında kurulduğunda gazeteciler için bir gün belirlenmesi çalışmaları başlatıldı. 24 Temmuz 1908 tarihinde ikinci meşrutiyetin yürürlüğe girmesi ile birlikte çıkan gazeteler sansür memurlarına verilmeden basılmış ve bugün sansürün kaldırılması olarak tarihe geçmiştir. Akşam gazetesinden Falih Rıfkı Atay 24 Temmuzu gazeteciler ve basın bayramı olarak kutlanmasını ortaya atmış, bu da kabul edilmiştir.


Özgür bağımsız basın demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biridir. Basının özgür olmadığı bir ülkede insan haklarından ve demokrasiden söz edilemez. Özgür basın halkın çıkarlarını savunur ve özgür düşüncenin gelişmesini sağlar. Kişisel hak ve özgürlükleri temel alan objektif, tarafsız bir basın demokrasiyi güçlendirir.


Yaşadığımız şu günlerdeki tablo hiç de iç açıcı değildir. Ülkemizde düşüncelerini özgürce ifade etmeye çalıştığı için tutuklanan 100' ü aşkın gazeteci ve basın emekçisi vardır. Yargılanan bu gazetecilerin soruşturma ve kovuşturmaları sürekli uzatılmaktadır. Zor koşullar altında varlığını sürdüren demokrasinin vazgeçilmezi olan gazeteciler ve basın emekçileri her ortamda koşulsuz ve şartsız mutlaka desteklenmelidir. Kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren, her ortamda, her koşulda sorumluluk duygusuyla hareket ederek, toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın emekçilerimize bu noktada çok önemli görevler düşmektedir.


Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Örgütü olarak tutuklu bulunan tüm gazetecilerimizin ve basın emekçilerimizin biran önce özgürlüklerine kavuşmaları dileklerimizle, bayramınızı kutlar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.” Dedi.