Sağlık sektöründe yaşanan sorunlar, hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının mesleki ve günlük yaşantılarına olumsuz yansımaktadır.

AKP’nin yanlış sağlık politikaları ile birlikte çalışma koşullarının zorluğu, bozulan çalışma barışı ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, kaliteli sağlık hizmeti sunulmasını da engellemektedir.

İşletmecilere rant sağlamak amacıyla yapılan “hasta sayısı garantili” şehir hastaneleri sağlığa ulaşmayı daha da zorlaştırmış, hem çalışanlar, hem de hastalar mağdur edilmişlerdir.

Sosyal güvencesi olan herkesin istediği hastaneye gidebildiği bir ortam yarattığını iddia eden siyasi iktidar tarihin en uzun hastane kuyruklarını yaratmıştır. 

Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” diyerek hekimine, sağlık çalışanına güvenen ve sahip çıkan anlayışıyla, Cumhuriyet Halk Partisi, sağlık hizmetlerinin herkes için eşit, parasız ve ulaşılabilir olması gerektiğini savunmaktadır.

Çağın gerektirdiği sorumluluklarla, sağlığa daha fazla kaynak aktarılarak, sağlık hizmetinin kalitesini artırmak ve bu çerçevede sağlık çalışanlarının refah seviyelerini yükseltmek için gerekenler yapılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle ile hekimlerimizin ve tüm sağlık emekçilerimizin 14 Mart Tıp bayramını kutluyor, tüm sağlık emekçilerimize özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.