Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanlığı çocuk istismarı ile gündeme gelen Ensar Vakfına yönelik ilçe teşkilatnda bir basın açıklaması yaptı. Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İlçe başkanı İsmail Şahin ve kadın kolları başkanı  Sevil Büyükyazgan ile partililer katıldı. 

İlk olarak söz alan Kadın kolları başkanı Büyükyazgan Sosyal devlet anlayışına fazlası

Bu üzücü olay, çocuk istismarının toplumumuzda ne denli ciddi ve kapalı kalmış bir konu olduğunu bir kez daha göstermiştir. 

ile ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Karaman'da 45 çocuğumuzun din kisvesi altında örgütlenmiş Ensar Vakfında cinsel istismara uğramaları bizi yürekten yaralamıştır.

Mevcut iktidar, planlı olarak eğitim sistemimizi dejenere ederken, çocuklarımızı denetimsiz Kuran kurslarında eğitim ile ilgisi olmayan bir güruhun eline teslim etmiştir.

Ülkemizde sosyal devlete olan gereksinim her geçen gün artarken Aile ve Sosyal politakalar bakanı Sema Ramazanoğlu "bir defa böle bir olay yaşanması Ensar Vakfı'nın kötülenmesi için gerekçe olamaz" diyerek çocuklarımıza yaşatılan acıyı daha da derinleştirmiştir. Türkiye, birleşmiş milletler genel kurulu tarafından 20 kasım 1989 tarihinde kabul edilen "Çocuk hakları sözleşmesi"ne ilk imza atan ülkelerden biridir. Ancak, Aile ve Sosyal Politikalar bakanın Ensar Vakfı'ndaki 45 çocuğa taciz iddiaları ile ilgili yaptığı vahim açıklması, yaşanan acıları ve mevcut hukuksuzlukları görmezden gelip hafife almaktadır. Oysa hiç kimse ve hiç bir kurum, bir çocuğun tırnağından daha kıymetli değildir. 

Siyasi erkin başındaki bu kişi, taciz ve tecavüze uğramış çocuklara sahip çıkamıyorsa ve elde ettikler güç, çocuğu ve kadını bu tür maruziyetlerden koruyamıyorsa bu asla kabul edilemez bir durumdur. Söz konusu bakan derhal istifa etmelidir ! Biz cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, çocuklarımızın korunması, geleceğimizin korunması, çocuk haklarının savunulması için, devlete tüm kamu kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırıyoruz. Çocuklarımızı bu anlayışa emanet etmeyeceğiz ve benzeri vakaların tekrar yaşanmaması için gerekli olan kalıcı çözümlerin biran önce hayata geçirilmesi konusunun takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı. 
Basın açıklamasına katılan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'de, "Bu tür kurumların derhal kapatılması gerektiğine vurgu yaptı. 

Milletvekil Biçer konuşmasında, " Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, "O öğretmen 350 yıl hapis cezası istemiyle dün itibariyle hakkında dava açıldı. Bu suçlar içinde çocuğun cinsel istismarı, çocuğu hürriyetten yoksun bırakma, çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, karaman’da Ensar Vakfı’nda görevli gönüllü bir öğretmenin 10 erkek çocuğa tecavüz ettiği iddialarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında CHP Kadın Komisyonu üyesi olduğunu hatırlatan CHP’li Biçer, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na 28 Ocak 2016’da verdiği soru önergesi ile ilgili bir takım olayların yaşandığını söyledi. Verdiği soru önergesinde şu ifadelerin bulunduğunu aktaran CHP’li Biçer, "Kur’an kurslarında ve sevgi evlerinde çocukların tacize ve tecavüze uğradığı ülkemizde Mersin İl Müftülüğü’nün camilerde başlattığı annemle dinimi öğreniyorum projesi adı altında 4-6 yaş arası kız çocuklarına gelinlik giydirip türban taktırılmasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak ve bir hekim olarak pedagojik açıdan nasıl karşılıyorsunuz? Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşegül İslam’ın çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin formülünü tecavüzden korunmak için yeterli buluyor musunuz? Tacize, tecavüze ve şiddete karşı özgürlüğümüze Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak sahip çıkacak mısınız?" dedi.
Ensar Vakfı’nda yaşananların da bu soru önergesiyle ilgili olduğunu söyleyen Biçer, "4 Mart’ta bir tutuklama gerçekleşti. Karaman’da Ensar Vakfı okullarındaki öğrencilere orada gönüllü ders veren bir öğretmenin Ensar Vakfı’na dahil yurtlarda gönüllü çalışan bir öğretmenin 10 tane erkek öğrenciye tecavüz ettiği bunun da belgelendiği noktasında bir tutuklama gerçekleşmişti. Bu konuyla ilgili bir gelişme yaşandı. O öğretmen 350 yıl hapis cezası istemiyle dün itibariyle hakkında dava açıldı. Bu suçlar içinde çocuğun cinsel istismarı, çocuğu hürriyetten yoksun bırakma, çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik. Aynı zamanda yine alışık olmadığımız şekilde bu vakıfla ve vakfın bağlantıda olduğu dernekle ilgili olarak da Cumhuriyet Başsavcısı bir soruşturma başlattı" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın soru önergesi verilmesinin ardından 2 ay sonra cevap verdiğini savunan Biçer, "Benim bu kadar mahkeme tutanaklarıyla sorduğum soruya Bakan şöyle bir cevap vermiş: ’29 Ocak 2016 tarihli soru önergeniz; Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 96. maddesine göre soru kısa. Gerekçesiz. Kişisel görüşlerinizi ileri sürüyorsunuz’ Bunların hepsi mahkeme tutanağı benim kişisel görüşlerim değil. İki ay sonra Bakan bize gayri ciddi kendi bulunduğu makam ile ilgili tamamen görevi ihmal sayabilecek artık ismini siz koyun. Bu ciddiyetsizliği, bu görevi ihmali yapmasaydı. Bu konuları ciddiye alsaydı bu sevgi evleri, vakıflardaki çocukları biraz daha koruyup kollamak için düşünseydi bu Karaman’daki 10 tane erkek çocuğa bu tecavüz belki de uygulanmayacaktı" diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin ise Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tür olayların önüne geçmek için mücadele eceklerini ifade etti.