Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma’da mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede hayata geçirdiği ve yapılması planlanan projeleri anlatan Başkan Ergün, muhtarların sorunlarını da dinledi. Mahalle muhtarlarını en çok ilgilendiren konunun asfalt olduğunu belirten Başkan Ergün, 3 yıl içerisinde Manisa’nın yol ağı olan 4 bin 500 kilometrenin tamamının asfaltlanacağını vurguladı. 2015 yılı için il genelinde 1600 kilometrelik yolun ihalesinin yapıldığını söyleyen Başkan Ergün, Soma’da bu yıl 174 kilometre asfalt atılacağını dile getirdi. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma’da mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin anlatıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları ile Daire Başkanları yer aldı. Mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyen Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Soma’da hayata geçirdiği ve önümüzdeki dönem içerisinde yapılması planlanan projeleri anlattı. Soma Belediyesi’nin inşaatına başladığı ve sonrasında Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan Soma Oto Terminal ve Cami inşaatının bittiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Büyükşehir Belediye meclis toplantımızda orayla ilgili açılış prosedürlerinin yürümesiyle ilgili kararlar alındı. Önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde yeni oto terminal binamızın açılışını hep birlikte yapacağız” dedi. 

Büyükşehir’in yatırım farkını göreceğiz

Soma’nın sorunlarının fazla olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Soma Belediyesi tarafından Soma içindeki caddelerin devirleri geçtiğimiz ay bize yapıldı. Daha çok ana arterdeki, kamyonların geçtiği alanlar olmak üzere biz bazı caddeler devredildi. Ancak merkezdeki bulvarı Soma Belediyesi bize bırakmayı uygun görmedi. Daha önce başkanla yaptığımız görüşmelerde mutabakat sağlamamıza rağmen bunlara ilaveten daha farklı caddeleri bize devir yaptılar. Büyükşehir bunları alalı bir ay oldu. Bunların planlamaları ve projeleri yapılacak. Bunların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin o caddelerdeki o bulvarlardaki yatırım farkını inşallah önümüzdeki süre içerisinde hep beraber göreceğiz. Manisa’daki değişimi 15 ilçemizde göstermek niyetindeyiz, zorundayız” diye konuştu. 

Bin 600 kilometrelik asfalt ihalesi gerçekleştirdik

Mahalleleri ilçelere bağlayan yollarla ilgili de açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sizleri en çok ilgilendiren, sizlerin en çok üzerinde durduğunuz eski adıyla köy, yeni adıyla mahalle yollarının asfaltları. Biz bunun hazırlığına yaklaşık 8 ay önce başladık. İl Özel İdaresi tarafından her sene yapılan köy yolları Manisa il hudutları içerisinde 2013 yılı itibariyle söylersek 14 milyon lira. Biz bu sene Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bin 600 kilometre satıh kaplama 200 kilometre sıcak asfalt, bunun 500-600 kilometresi de alttaki zemin iyileştirmesi de dahil yapmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz bir ay önce asfalt ihalesini gerçekleştirdik. 21 firmanın katıldığı ve 77 milyon artı KDV yani 95 milyon liraya tekabül eden bir ihale gerçekleştirdik. Ancak firmalardan bir tanesi yasal hakkını kullanmak suretiyle Kamu İhale Kurumu’na (KİK) itiraz dilekçesinde bulundu. Bunlar çoğu ihalelerde karşılaştığımız projelerdir. Ancak yapılan itirazın sonucunu kanunen KİK’ten beklemek zorundayız” dedi. 

Özel İdare’nin bir senede yaptığı sadece Soma’ya yapılacak

Asfalt ihalesi noktasında şu anda Kamu İhale Kurumu’ndan çıkacak sonucun beklenildiğini belirten Başkan Ergün, “Bu sonuç yarın da gelebilir, bir hafta sonra da gelebilir, 20 gün sonra da gelebilir. Hedefimiz hemen müteahhitte yerin teslimini yapmak suretiyle 17 ilçemizin tamamında bu asfalt çalışmasını aynı anda başlatmak. Bu söylediğim kilometreler 4 ay gibi bir süre içerisinde Manisa’nın tamamında bitirilecek. Soma’ya da bundan 174 kilometre satıh kaplama mahalle yolu yapılacak. Bunun da toplam değeri yaklaşık 15 milyon lira. Yani Özel İdarenin bir sene de il genelinde yaptığı toplam yatırımı sadece Soma ilçemiz alacak” diye konuştu. 

3 yıllık planlama yapıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak asfalt noktasında 3 yıllık bir planlama yaptıklarını söyleyen Başkan Ergün, “Bu birinci senemiz. Çok bozuk olan yollar önceliğe alındı. Bunların güzergahları belirlendi. Bu güzergahlar bu sene yapılacak. Ama geriye kalan 2 senede de Manisa’nın tamamı olan 4 bin 500 kilometrelik yol ağımızın tamamını asfaltlayacağız. Ne Soma’da ne de Manisa’nın diğer ilçelerinde hiçbir köy yolu yapılmamış kalmayacak. Tamamını 3 senede bitireceğiz” şeklinde konuştu. 

67 su deposunun ihalesine çıkıyoruz

Manisa’nın Büyükşehir olmasının ardından geçen bir yıllık sürede MASKİ ve ilçe koordinatörlüklerin yapılanmasının tamamlandığını ifade eden Başkan Ergün, “Bir yılda personel atamalarının yapılmasına müteakip araç gereçlerinin alınması, ilgili belediyelerden devirlerinin yapılması süreçlerini yaşadık. Hizmetin sonu yok. O açıdan biz imkanlarımız dahilinde en güzel olanlarını sizlere ulaştırmaya çalışacağız. Desteklerinizi ve katkılarınızı bekliyoruz. El birliği ile birlikte gönül gönüle güzel hizmetleri yapmaya çalışacağız. MASKİ noktasında 8 köyümüzün kanalizasyon ve sularının tamamının değiştirilmesi ile ilgili projeleri ve halihazırları bitti. İhaleye çıkıyor. Su depolarının da yıllardan beri bakımları yapılmamış. Muhtarlar kendi imkanları dahilinde bir şeyler yapmaya çalışmış. Bu su depolarının tamamının yenilemesine başlıyoruz. Bazı ilçelerimizde birkaç tanesine başladık. Depoların tamamının içinin yenilenmesi, boru ve şamandıra tesisatlarının elden geçirilmesi ve otomatik klor sistemiyle beraber su depolarının da tamamı yapılmaya başlıyor. Bununla ilgili ilk etapta 67 deponun ihalesine çıkıyoruz. Sonuç itibariyle bunların hepsinin çalışmaları yapılıyor” dedi. 

Soma Büyükşehir’in sesini duymaya başladı

İhale süreçlerinin zaman aldığını dile getiren Başkan Ergün, “Süreç prosedür ve mevzuat bizi üzüyor. Hemen bugün oraya başlanamıyor. Her şeyi ihale ile yapmak zorundasınız. İhale prosedürleri de 2-3 ay sürüyor. Kamu yönetiyorsunuz, size emanet edilen parayı yönetiyorsunuz. O açıdan hassas ve dikkatli olmamız gerekiyor. İnşallah en güzel hizmetleri sizlerin talebi ve belli bir program dahilinde yapmak bizim görevimiz. Allah utandırmasın. Soma Büyükşehir’in sesini duymaya başladı, bundan sonra da daha büyük yatırımlar sıraya kondu geliyor” diye konuştu.

Muhtarlar sorunlarını aktardı

Konuşmanın ardından mahalle muhtarları, Başkan Ergün’e mahallelerinin sorunlarını aktardı ve Büyükşehir yetki ve sorumluluk alanları ile ilgili sorular yöneltti. Muhtarların sorunlarını ve sorularını dikkatle dinleyen Başkan Ergün, tüm konulara tek tek yanıt verdi, Büyükşehir görev, yetki ve sorumluluk alanlarını ince ayrıntısına kadar anlattı. Toplantı sonunda Soma Koordinatörü Salih Oğuz Belgül, Başkan Ergün’e üzerinde fotoğrafının yer aldığı bir tabak hediye etti.