Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasında tanık olarak dinlenen ve halen Soma Kömürleri A.Ş.ye ait madende çalıştığı öğrenilen Madenci İsmail Hakkı Aksoy, mahkemede çelişkili ifadeler kullanınca aileler tepki gösterdi.
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te Soma Kömürleri A.Ş.'ye ait bir maden ocağında meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybettiği davanın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında Madenci İsmail Hakkı Aksoy tanık sıfatıyla dinlendi. Madende 2009 yılından beri çalıştığını söyleyen Aksoy, gaz maskelerinin 2 defa kontrol edildiğini ve 6 ayda bir eğitime gönderildiklerini söyledi. Olay anını anlatan Aksoy, 14.45'te duman geldiğini bantların çalıştığını ancak tamburların dönmediğini söyledi.

ÇELİŞKİLİ İFADELERE MADENCİ AİLELERİNDEN TEPKİ

Aksoy'un mahkemede çelişkili ifade verdiğini iddia eden madenci aileleri ise zaman zaman tepki gösterirken, Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı tarafından aileler uyarıldı. Mahkeme Başkanı Ballı'nın Aksoy'a halen madende çalışıp çalışmadığını sorması üzerine Aksoy, "2014'ün 10. ayında yeniden madende işe başladım. Halen madende çalışıyorum" diye cevap verdi. Bunun üzerine madenci aileleri Aksoy'a tepki gösterdi. İfadelerin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Ballı tarafından duruşmaya ara verildi.

Ara verilmesi nedeniyle mahkeme salonu dışında karşılaşan madenci aileleri ve Aksoy arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Madenci aileleri Aksoy'a zaman zaman hakaret ederken bazı madenci aileleri Aksoy'a "301 kişinin cezasını öbür dünyada çekeceksin" diyerek tepki gösterdi. Polis, olayın büyümemesi için Aksoy'u duruşma salonuna alırken, avukatların da araya girmesiyle birlikte madenci aileleri mahkeme salonu önünden uzaklaştırıldı.  

HABER MERKEZİ