Akhisar Manavalr ve Pazarcılar Esnaf Odası Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK terör örgütü'nün kurduğu hain pusu sonrası şehit olan 16 asker için Pazar yerini bayraklar ile donatarak teröre lanet okudu.

Terörün her türlüsünü kınadıklarını dile getiren Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, "Türkiye'yi bugünlere  hep beraber birlikte getirdik. Ve bundan sonrada hep beraber sahip çıkacağız. İfadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliği için bütün fedakarlıklara hazır olduklarının da altını çizen Güral, Türk milleti olarak mücadeleyi sürdürmeye karalı olduklarını söyledi.

Güral açıklamasında, “Ülkenin doğusundan batısına terörün kol gezdiği bugünlerde her gün güne şehit haberleriyle başlıyor olmanın acısını yaşıyoruz. Bu gün ortak bir kaygımız var, ülkemiz yurt içi ve yurt dışı kaynaklı bir terör dalgasıyla karşı karşıya . Bu ülkenin vatandaşları olarak bu gelişmelerden büyük elem ve üzüntü duyduğumuz için buradayız. Bizler bugün Akhisar'da tek yürek olarak, her türlü terörü lanetlemek için toplandık. Son zamanlarda Ay yıldızlı al bayrağımıza sarılı şehit tabutları yüreklerimizi dağlamaktadır. Ülkemizin yaşadığı bu kara günlerde en çok analarımızın yürekleri yanmaktadır. Kenarından köşesinden kemirme çabası içine girenlere, Akhisar'dan  bir kez daha sesleniyoruz . "Türkiye'yi bugünlere  hep beraber birlikte getirdik. Ve bundan sonrada hep beraber sahip çıkacağız. Ülkemize yönetilen tehditlere karşı yılmadan, boyun eğmeden mücadeleyi sürdürme kararlılığımızdan kimsenin kuşkusu olmasın."

Atalarımızın canlarıyla kurduğu bu vatan ve bu topraklar uğruna yaşamını ortaya koyan binlerce şehidimiz için, bu gün Akhisar'da pazarcı esnaflarıyla birlikte ve değerli  oda başkanlarımız ile Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliği için elimizden gelen her türlü fedekarlığı yapmaya hazırız. . Ülkemizde bu güne kadar şehit düşen şehitlerimizin ailelerine baş sağlığı diler, Gazilerimize de şükranlarımızı iletiriz.”