Akhisar’da bu yıl 556.’sı düzenlenen Çağlak Festivali beklenen ilgiyi göremeyince, festivalde stant açan esnaflar şikayetlerini dile getirdi. 

Her yıl olduğu gibi bu yılda Akhisar Belediyesi tarafından Hüsnü Kahraman Sağlıklı Yaşam alanı Gölet Pak’ta düzenlenen ve organizasyonu ihale ile özel bir firmaya verilen Çağlak Festivali stantlarının %60’ı bu yıl boş kaldı. Stant açan esnaflar ise alışveriş olmadığını ve büyük zararlara uğradıklarını ifade etti. 

Çağlak Festivalinde 10 yıldır stant açtığını ve bu yıl stant paralarını bile ödeyemeyeceklerini söyleyen Esnaf İbrahim Şanlıtürk, “ Bu yıl yapılan festivalde hiçbir etkinlik yok. Vatandaş rağbet göstermiyor. Esnaf olarak rezil rüsva olduk.  Bu yıl stantların parasını bile veremeyiz.” Şeklinde konuştu. 

Gece yağan yağmurdan kötü etkilendiklerini ve yetkili hiç kimsenin yardımcı olmadığından yakınana Şanlıtürk, “Yer paralarımızı vermemize rağmen, yağmur için hiçbir tedbir alınmadı. Alışverişin olmaması bir yana yağmur yüzünden dünya kadar hasarımız oldu.  Sabahtan beri belediye yetkililerini arıyoruz ama kimse gelip bizimle ilgilenmiyor. Esnaf olarak berbat durumdayız.  Yağmur yağdı elektrik kabloları hep açıkta kaldı. Allah korusun birisi burada çarpılsa bunun hesabını kim verecek. En azından gelip elektriği kapatsınlar. Sadece para toplamak ile bu iş olmaz. Biraz ilgilensinler” dedi.