27 Mayıs ile 2 Haziran 2013 tarihleri arasında bu yol 554. sü kutlanacak olan Çağlak Festivali için Akhisar Belediyesi, İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesinde tanıtım yaparak fotoğraf sergisi açtı. Festival tanıtımı kapsamında İstiklal Caddesinde üzerinde lokma dağıtımı yapılırken sinevizyon eşliğinde Akhisar ve Çağlak Festivalinin tanıtımı yapıldı. Programın ikinci bölümünde Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Tokel, Akhisar Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak'ın katılımı ile Beyoğlu Gençlik Merkezinde çağlak festivalinin fotoğraflarından oluşan sergi açılışı yapıldı. İstanbul Akhisarlılar Derneği başkanı Mimar Adnan Kazmaoğlu ve üyelerinin de katıldığı açılışta Akhisar'da yaşayan bir çok Akhisarlı'lar da eşlik etti.

Beyoğlu Gençlik Merkezinde yapılan fotoğraf sergisi açılışı öncesi konuşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar'ın marka kent olma yolunda büyük adımlar attığını bu bağlamda 5 fotoğraf sergisi açılışı yapıldığına işaret etti. Akhisar'ın son yıllarda kültür, sanat ve spor alanında büyük atılımlar yaptığını belirterek bu gelişimin devam edeceğine dikkat çekti. 9 Bin yıllık bir geçmişi ve 5 bin yıllık bir "kentlilik bilinciyle" son derece önemli ve zengin bir tarihi-kültürel mirasa sahip olan Akhisar'ın, en az arkeolojik özellikleri kadar önem taşıyan "Çağlak; Akhisar'ın Festival Hali" adlı sergiyi açtıklarını belirten Hızlı, 55 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldığını ve geleceğe sevgiyle taşındığına dikkat çekti.

Sadece Akhisar’ın değil aynı zamanda Türkiye’nin de en eski festivallerinden olan “Çağlak Festivali’nin ulusal ve uluslararası bir boyut kazanması, yerli-yabancı katılımcılarının sayısının arttırılması amacıyla açılan serginin önemine vurgu yapan Başkan Hızlı, bugüne kadar gerçekleştirdikleri tanıtım çalışmalarından çok olumlu sonuçlar aldıklarının da altını çizdi.