26 Mayıs ile 1 Temmuz tarihleri arasından kutlanması planlanan ancak 13 Mayıs Salı günü Soma’da özel bir kömür madeni işletmesinde meydana gelen kazadan dolayı 555. Çağlak Festivali kapsamındaki tüm etkinlikler iptal edildi.

Akhisar Belediyesi tarafından organize edilen program çerçevesinde sadece Şeyh İsa Anma Programı ve Soma Şehitleri için dua şöleni düzenlendi.

Şeyh İsa Camiinde düzenlenen programa Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İlçe Emniyet Müdürü Alpaslan Demiray, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Bolat, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak ve Ali Velestin, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir çok vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şeyh İsa Mahallesi Muhtarı Zarif Süzgün Şeyh İsa Hazretleri ve Çağlak Festivali ile ilgili konuşmaları yer aldı. Ardından Bosna’dan gelen Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencileri ilahileri ile izleyenleri mest etti. Son olarak ise Diyarbakır Ulucami İmam Hatibi Mehmet Emin Mülayim ve Pendik Müftülüğü Erenköy Kur’an Kursu hocası Yavuz Mutlu’nun Kur’an Tilavetleri de katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Kapanış konuşmasında dua için söz alan Akhisar İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı ise Soma şehitleri için dua etti.