Akhisarpress.com / Akhisar’da bugün taksicilerin taksici ruhsat fiyatlarının yüksekliği nedeniyle yaptıkları açıklamaya Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri’den açıklama geldi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri yaptığı açıklamasında; “Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinin 08/12/2016 tarih ve 815 sayılı “Büyükşehir Belediyesi 2016 Mali Yılı Gelir Tarifeleri” konulu karar kapsamında içinde Ticari Taksi Çalışma Ruhsat ücretlerinin de bulunduğu tarifeler kabul edilmiştir. 

%18’lik KDV oranı dahil olan tarifelerde; Çalışma ruhsatı ücreti olarak, nüfusu 75 Binden yukarı olan ilçelerde 800 TL, nüfusu 25 Bin ile 75 Bin arasında olan ilçelerde 500 TL ve nüfusu 25 Binden aşağı olan ilçelerde 300 TL şeklinde, yine devir ücretleri olarak ise, nüfusu 75 Binden yukarı olan ilçelerde 9.000 TL, nüfusu 25 Bin ile 75 bin arası olan ilçelerde 5.000 TL ve nüfusu 25 Binden aşağı olan ilçelerde 2.000 TL olacak şekilde meclis kararı alınmıştır. 

T Plakalı Ticari taksiler ile durak yerleri çalışma usul ve esasları ile UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) Genel Kurulunun 05.02.2016 tarih ve 2016/24 sayılı kararı ile “T Plakalı Ticari taksiler ile durak yerleri çalışma usul ve esasları yönergesi” olarak kabul edilerek yürürlüğe girmiştir. 

Bu yönergenin “T plakalı ticari taksi araçlarında aranan nitelikler” başlıklı 10. Maddesinde ticari taksilerin trafik, şoför ve yolcu güvenliği ve konforlu açısından uyması gereken standartlar belirlenmiştir. Bahse konu yönerge şartlarında Çelik Jant şartı olmadığı, ancak trafik, şoför ve yolcu güvenliği ve konforu açısından kamyonet tipi araçlara da izin verilmediği, renk olarak ise dünya standartlarına uygun olan taksi sarısı (RAL1003) renginin olması yönerge ile istenmektedir.

Bu yönerge kapsamında tüm ilçelerimizde faaliyet gösteren ticari taksilere bir düzen ve standart getirerek halkımızın daha iyi hizmet alması amaçlanmaktadır.” Dedi.