Manisa Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, Akhisar’da muhteşem bir Türk Sanat Müziği gecesi yaşattı. Ardından Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Zeyno ve Denyo’ isimli ortaoyunuyla Akhisarlıların Ramazan coşkusunu ikiye katladı. Programı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'de izleyerek Akhisarlı vatandaşların coşkusuna ortak oldu. 

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin gezici TIR ile ilçelere ulaştırdığı Ramazan etkinliklerinin bu kez durağı Akhisar oldu.  Akhisar’da Gölet’te düzenlenen programı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Halil Memiş, MYK Üyesi Mustafa Enöz, Başkan Danişmanı Azmi Açıkdil, Maski Genel Müdürü Yakup Koç, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, Kent Estetiği Daire Başkanı Serpil Çakır, Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, Zabıta Daire Başkanı Aydoğan İra ve yüzlerce Akhisarlı vatandaş izledi. 

Gölet’te keyifli bir  Ramazan akşamı

Program, Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı eğitmenlerinden Efe Çıraklar ve Aylin Eralp’in muhteşem orkestra eşliğinde Türk Sanat Müziği Konseri vermesiyle başladı. Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserlerine yer verilen konser, izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Gölet’te unutulmaz gece

Türk Sanat Müziği ziyafetinin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Zeyno ve Denyo’ isimli ortaoyunu sahnelendi. Kahveci Satılmış’ın kızının evlendirme kararı alması üzerine Satılmış Bey’de gönlü olan Katina hanım’ın Zeyno için damat arayışlarına başlaması ve bununla birlikte ortaya çıkan muhteşem komedinin anlatıldığı oyun, Akhisarlı vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Büyükşehir olduğumuzu bize hissettirdiniz

 Oyunun sonunda sahneye davet edilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, sahneledikleri performans nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ekibi ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu tebrik ederek, çiçek takdim etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerinde Ramazan etkinliği gerçekleştirmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade eden Ensivri,” Çok güzel bir Ramazan gece geçirdik, bu hizmeti bizlere sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyoruz. Manisa’nın Büyükşehir Belediyesi olduğunu, hizmetler ile hissetmeye başladık” dedi.

17 İlçeye Hizmet

Manisa’da, Ramazan etkinliklerini il genelinde gezici Tır ile gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Ergün de,”Göreve geldiğimiz 2009 yılından bugüne kadar geçen süre içerisinde, Manisa’da kültür ve sanat faaliyetlerinde birçok projeye imza attık. Bugün bunlardan birini Akhisarlı vatandaşlarımızla birlikte şahit olduk. Geride kalan beş sene içerisinde gerek tiyatro,  gerekse Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği gibi birçok kültür  ve sanat faaliyetini Manisa Belediyesi adı altında gerçekleştirdik. İnşallah yeni hizmet dönemimizde de il genelinde kültür ve sanat faaliyetlerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Gölette Çay Molası

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Zeyno ve Denyo adlı orta oyununun ardından Göletteki vatandaşları selamladı. Burada Akhisarlılar ile sohbet etme fırsatı da bulan Başkan Ergün, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Gölette verilen çay molasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Akhisar programını noktaladı.