Manisa Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclis Toplantısı, acı haberler nedeniyle buruk bir şekilde açıldı. 

İstanbul Sultan Ahmet Meydanı’nda meydana gelen hain saldırıda hayatını kaybedenler, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki terörle çatışmalarda şehit olan güvenlik güçleri ve elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Mermi’nin anıldığı toplantıda, teröre de lanet okundu.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, 2016 yılı ilk toplantısında teröre lanet yağdı. Meclis gündem maddelerinin görüşülmesi öncesi söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sabah saatlerinde İstanbul Sultan Ahmet Meydanı’nda patlama olmuştur. Turistlerin çoğunlukta olduğu 10 kardeşimiz hayatını kaybetti. Başsağlığı diliyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda Güneydoğu’da yaşanan çatışmalarda şehit olan polis ve askerlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. CHP Meclis Üyemiz Mustafa Mermi kardeşimiz elim bir kaza sonucunda hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin, huzur içinde, nur içinde yatsın. Yerine Salihli İlçe Seçim Kurulu’nca MHP Üyesi Beray Erim atanmıştır. Beray Hanım’a hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Aramıza hoş geldiniz. Yine geçtiğimiz hafta içerisinde Saruhanlı Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı annesini kaybetti. Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun” diye konuştu.

Grup Başkanları da teröre lanet okudu

Başkan Ergün’ün ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Zeki Bilgin, “Tanıdığım en dürüst insanlar içinde Mustafa Mermi’yi kaybettik. Ailesine başsağlığı ve kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Dürüstlük abidesi Mustafa Mermi’nin adının ölümsüzleştirilmesi için Salihli Belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi’nden adının büyük bir cadde ya da sokağa verilmesi, bizleri ve ailesini onurlandıracaktır” dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan da, “Ülkemizde yaşanan terörün bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Çalışma arkadaşımız Mustafa Mermi ağabeyimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Yine Saruhanlı Belediye Başkanımıza da annelerini kaybetmelerinden dolayı başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

Zor günleri hep birlikte aşarız

Konuyla ilgili son olarak söz alan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ise, “Bu meclislerde ikinci bir kötü anı yaşıyoruz. İnşallah bu zor günleri hep beraber aşarız. Ülkemizin kötü günlerinde bütün partiler, insanlar birleşir. Mustafa Mermi arkadaşımızı çok yakından tanıma şerefine ermiştim. Ani bir ölüm. Hayırla anılmak önemlidir. Uygun bir yerde isminin yaşatılmasını yerine getirebiliriz. Saruhanlı Belediye Başkanımıza da başsağlığı diliyorum” dedi.