Seralarda incelemelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Nedim Zurnacı, üreticilerle görüştü, Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Akhisar’ın Çamönü Mahallesi’nde yoğun kar yağışı nedeni ile köyün seralarının yüzde 90’ı büyük hasar gördü. Demirleri kırılan ve kullanılamaz hale gelen seraların sahipleri ise yardım bekliyor. Olayın ardından Akhisar’ın Çamönü Mahallesi’ne intikal eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Nedim Zurnacı, Büyükşehir Koordinatörü Doğan Ensivri ve MASKİ Şefi Fatih Tuncer, Mahalle Muhtarı Muhsin Demir ve üreticiler ile bir araya geldi. Akhisar İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç’ın da yer aldığı toplantıda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Nedim Zurnacı, konu ile ilgili gerekenlerin yapılacağını ve çiftçilerin zararlarının giderilmesi noktasında Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. Kırsal Hizmetler Dairesi ekiplerinin 5 gün boyunca bölgede olacağını ve konu ile ilgili çalışacaklarını da belirten Zurnacı, üreticiler ile birlikte yağıştan zarar gören seraları gezdi.

Hasar tespit çalışmalarına nezaret edeceğiz

İncelemeler sonunda bir açıklama yapan Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Nedim Zurnacı, “Seralarda yaptığımız ilk incelemeler sonucunda toplam 700 dönüm alanda sorun gördük. Kışlık dönemde marul yetiştirilen 180 civarında serada; yoğun kar yağışı ile birlikte seraların metal iskeletleri plastik örtülerde biriken karların ağırlığına dayanamayınca çökmeler meydana gelmiş. Bundan dolayı çeşitli oranlarda hasar ve ürün kayıpları oluştuğunu tespit ettik” dedi. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerin yanında olduklarını belirten Zurnacı, “Çamönü Mahallemizde yaşanan bu felakette zarar gören çiftçilerimizin hasar tespitlerinin yapılmasına 5 gün boyunca nezaret edeceğiz. Üreticilerimizin seralarını tekrar faaliyete geçirebilmeleri için iş makinesi temini ve diğer ihtiyaçlarını tespit edeceğiz” dedi.