Akhisar’da Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Parkı içerisinde 1 yıldır el emeği ürünlerinin pazarlamasını yapan kadınlara Manisa Büyükşehir Belediyesinden destek geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Kadın Dayanışma Derneğinin isteğini geri çevirmedi ve park içerisinde pazarlama yapan kadınlara tezgahlarına çadır hediye etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Merve Ateş, Yol Yapım Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir, Büyükşehir Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri ve ekibi ile birlikte park içinde el emeğini sergileyen kadınları yerinde ziyaret ederek son durumları hakkında bilgiler aldı.

Desteklerden duyduğu memnuniyeti dile getiren 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği adına söz alan Yasemin Filiz, “ Biz 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği üyeleri olarak 6 ay süren 3886 kişiyle yapılan kapsamlı anket çalışmalarımızın sonucunda çıkan kadın El Emeği pazarının açılması talebi doğrultusunda Belediye Meclisine verilen önerge ile tüm partilerin oybirliği ile Şehit Necdi Şentürk parkında bir yıldır faaliyetimize devam etmekteyiz. Fiziki şartların uygun olmadığı anda Manisa Büyükşehir Belediyesine 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği gerek yönetimi gerek üyeleri gerek bize destek veren tüm kadınlar yapmış olduğumuz ziyaret sonucunda bugün çadır, masa, sandalye desteğini almış bulunmaktayız. Bizlere verilen bu ekipmanları koyabileceğimiz bir depo veya alanı Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve Akhisar Belediyemizden yer gösterilmesine talep ediyoruz. Kalıcı ve fiziki şartların daha iyi olan bir alan için talebimiz ve mücadelemiz devam etmektedir.

Tüm emekçi kadınlarımı bu alanların bizimle birlikte kullanmaya devam ediyoruz.

İkinci talebimiz olan Kadın Dayanışma Merkezlerin oluşturulmasında konusunda yürüttüğümüz imza kampanyası ile 4400 imzanın teslimi sonucunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Eylem Planı içine alınmış ve bu konuda çalışmaların başlayacağı müjdesini veriyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal işler Daire Başkanlığına! Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’e El emeğiyle hayatını kazanan kadınlarımız adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

GENÇ; HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman insana yapılan yatırıma devam edeceklerine vurgu yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Yaklaşık 7-8 ay önce Akhisar 8mart kadın dayanışma derneği başkanı ve yönetim kurulu üyelerini Manisa Büyükşehir Belediyesinde ağırlamıştım. Arkadaşlarımızın istekleri vardı, parktaki el emeklerinin satışında açıkta kaldıklarını, yağmurda, çamurda ve soğukta etkilendiklerini ve bunun neticesinde de Büyükşehir’in sosyal hizmetler dairesi vasıtasıyla ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye başkanımız Cengiz Ergün’ünde talimatlarıyla kadın dayanışma derneğinin ve burada el emeğini sergileyen, satışını yapan arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla yaklaşık 30 adet sandalye, 30 adet masa ve 15 tanede çardak olmak üzere arkadaşlarımıza teslim ettik.

İnşallah güle güle kullanırlar, yeterli değil daha çoğunu yapmalıyız daha çok yardımcı olmalıyız diye düşünüyorum. Mesele vatandaş olunca hizmetin siyaseti olmaz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız bütün işlerde siyasi bir argüman görmüyoruz. Biz bu kalıcı yerler içinde umuyorum Akhisar Belediyesi ile birlikte el ele verip  birlikte yaparsak daha güzel olur” dedi.

(BG)