Programda söz alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, basın mensuplarının gecesini gündüzüne katarak, her şartta görev aşkıyla işinin peşinden koştuklarına dikkat çekerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarını Çakra Restaurant’da kahvaltıda konuk etti. Düzenlenen kahvaltı programına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Eryılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Basın Danışmanı Pınar Ekmen, Basın Yayın Şube Müdürü Ahmet Müştak Aydın, ilçe koordinatörleri, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, Manisa’nın il genelinde görev yapan basın mensupları katıldı. Sohbet ortamında gerçekleşen kahvaltı programında açılış konuşmasını Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Eryılmaz gerçekleştirdi. 

Medyanın toplumsal kalkınmada önemli yeri var

Özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın gelişiminde önemli yeri olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, “Türkiye'nin temel sorunlarının çözümünde basın, milleti doğru bilgilendirmenin ve demokrasinin geliştirilmesine dönük katkılar sağlamaktadır. Bu vesile ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan bu günde, başta Manisa’da görev yapan yerel ve ulusal medya emekçilerinin olmak üzere, tüm değerli basın çalışanlarının günlerini kutlar, saygılarımı sunarım” dedi.

Basın mensupları her şartta görev aşkıyla çalışıyor

Eryılmaz’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ise, gazeteciliğin, toplumun haber alma özgürlüğünü sağlayan ve kişiliğiyle mesleğe kendinden değer katan en önemli mesleklerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Basın mensupları, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine, kalkınmasına önemli katkılar sağlamakta ve halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda büyük bir görev üstlenmişlerdir. Bu noktada gecesini gündüzüne katan, her şartta görev aşkıyla işinin peşinden koşan gazeteciler; varlıklarıyla kendi çevrelerinden başlayarak, şehrine, ülkesine ve dünyaya ışık saçmaktadır. Bu ışığın, aydınlanmaya ihtiyaç duyan milyonlarca bireye yol gösterdiği unutulmamalıdır” dedi. 

Vatandaşlarımızın duygularına tercüman oluyorlar

Basın çalışanlarının kamuoyu adına her şart altında özveriyle görevini yürüttüklerini belirten Memiş, “Demokrasinin olmazsa olmazlarından olan basın, halkın denetim ve kontrol sigortası görevini de yürütmektedir. İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevi üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle vatandaşlarımızın da duygularına tercüman olmaktadırlar. Basın çalışanları, kamuoyu adına her şart altında özveriyle görevini yürütürken, bağlı bulundukları kurumlar da çalışanların haklarını gözetmelidir. Basın çalışanları da kamu vicdanı adına görev yaptığını unutmayarak, doğruluğundan ödün vermemelidir” dedi.

Gazeteciler hak ettiği değeri görmeli

Gazetecilik mesleğinin geleceği ile ilgili güzel temennilerde de bulunan Memiş, “Bireylerin öğrenme isteğini doyuma ulaştıran, ulaştığı bireyin zihninde yeni ufuklar açan ve bu yolla toplumun her kesimini geliştiren gazetecilerin hak ettiği değerleri gördükleri bir dünyada yaşamalarını temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu. Son olarak söz alan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç da, düzenlenen etkinlik nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından Memiş ve beraberindekiler basın mensuplarının sorunlarını dinledi. Kahvaltı programı hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.