Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 17 ilçede dere ıslah, temizlik ve korkuluk çalışmalarına başladı. Yapılan etüd çalışmaları sonucunda Akhisar, Alaşehir, Kula, Salihli, Saruhanlı, Sarıgöl, Selendi, Soma, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde çalışmalar başlayacak.

MASKİ Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınların tarım arazileri ve konutlara zarar vermemesi için dere ıslah çalışmalarına başladı. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. maddesine göre, “Derelerin ıslahını yapmak” Büyükşehir Belediyesinin görevleri arasında yer almaktadır. Bu sebeple, bölgede oturan vatandaşların olası can ve mal tehlikesini de önlemek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, il genelindeki mahalleler gezilerek incelemeler yapıldı. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı A. Ulvi Kaynak’ın da katıldığı etüd çalışmaları sonucunda, ilk etapta 10 mahallede temizlik, 13 mahallede ıslah, 12 mahallede ise korkuluk çalışması gerçekleştirilecek.

13 mahallede ıslah ve menfez çalışması

Projelendirme öncesi etüt çalışmaları neticesinde, taşkınlara sebebiyet veren derelerin ıslah edilmesi için gerekli önlemler alınıyor. Özellikle yağışlı havalarda yol geçişlerinde yaşanan sorunlara son vermek amacıyla başlatılacak menfez çalışmaları için aciliyet sırasına göre ilk etapta toplamda 13 mahalle tespit edildi.

Güvenlik amaçlı korkuluk takılacak

MASKİ ekipleri dere ıslahı tamamlanmış yerlerde ise korkuluk ve panel çit uygulaması gerçekleştirerek gereken önlemleri alıyor. Olası yaralanma ve can kayıplarının önüne geçmek için dere kenarlarına yapılacak korkuluk ve panel çit uygulama çalışmaları kapsamında ilk etapta 12 mahalle belirlendi.

Çalışmalar en kısa sürece başlayacak

Bölgelerde yapılan etüd çalışmalarına MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı A. Ulvi Kaynak da katıldı.  Çalışmalarda dere ıslahı, temizlik ve korkuluk çalışmalarının yapılacağı yerleri inceleyen Kaynak, “Dere temizlik çalışmalarımız havaların ısınmasıyla birlikte ayrıca önem kazanıyor. Bölgede yaşayan halkımızın koku ve sineklerden ötürü sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Korkuluk çalışmalarındaki önceliğimiz de elbette ki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği. Özellikle çocuklarımızın güvenliği açısından korkuluk ve panel çit uygulaması yaparak olası kazaların önüne geçmeyi planlıyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde görevli mühendis arkadaşlarımızla birlikte çalışma yapılması gereken yerlerde incelemelerde bulunduk. Dere ıslahları için 13, temizlik için 10, korkuluk için ise 12 mahallemizde etüd çalışmalarımızı tamamladık. Çalışmaların en kısa sürede başlaması için gereken planlamaları yapıyoruz. Manisa genelindeki çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadesinde bulundu.