Manisa Büyükşehir Belediyesi Haller Şube Müdürlüğü ekipleri, Akhisar Hali ile birlikte Akhisar Çarşamba pazarında denetim yaptı. Yapılan denetimler sırasında eksiklikler nedeniyle hal esnafı ve pazarcı esnafına gerekli uyarılar yapılırken, eksikliklerin tamamlanması konusunda süre verildi.   

Pazaryerleri ve haller ile ilgili denetimlerini sıklaştıran Manisa Büyükşehir Belediyesi Haller Şube Müdürlüğü, bu çerçevede Akhisar Hali ve Akhisar Çarşamba pazarında denetim yaptı. Denetimlere Manisa Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Ferda Türker, Akhisar Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral ile birlikte denetim ekipleri katıldı. Bu kapsamda ilk olarak Akhisar Hali denetlenirken, belirlenen eksiklikler doğrultusunda esnafa gerekli uyarılar yapıldı. Halde yapılan denetimlerde genel olarak esnafın gerekli kurallara uyduğunu ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Türker, eksiklikler konusunda gerekli uyarıların yapıldığını söyledi. 

Çarşamba Pazarında Ürünler Denetlendi

Halde yapılan denetimin ardından ekipler ikinci denetimini ise Akhisar’ın en büyük pazarı olan Çarşamba pazarında yapıldı. Pazaryerinde yapılan denetimlerde künyesi olmayan ürünler tespit edilirken, bununla ilgili olarak esnafa hal.gov.tr adresine girilerek ürünlerin hangi şekilde bildirimlerinin yapılacağı hakkında bilgiler verildi. 

Akhisar Salatalık Üretiminin Merkezi Olabilir

Manisa Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Ferda Türker, denetimlerin ardından Karasonya Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret ederek, kooperatif yetkilileri ile görüştü. Akhisar’ın salatalık üretiminde merkez konumuna gelebileceğini ifade eden Türker, “Kooperatif yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde salatalık üretimi ve pazarlanması konularında fikir alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” dedi.