Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu asırda kötülüklerden ancak evlilikler yoluyla kurtulabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Arınç, Zeytin Hasat Şenlikleri'ne katılmak üzere geldiği Akhisar'da eski Manisa Cumhuriyet Savcısı Halil Serdaroğlu'nun oğlu Alperen Çağatay Serdaroğlu ile Fatma Ayşe Günay'ın nikah törenine katıldı.

Akhisar Tütün Otel'de düzenlenen törende konuşan Arınç, genç çifte mutlu bir evlilik temennisinde bulundu.

Serdaroğlu çiftinin evlilik bağı ile bir araya geldiğini anlatan Arınç, "Rabbim onlara hayırlı evlatlar nasip etsin. Sayı vermeyeceğim, Allah gönüllerinden geçtiği kadar ve nasip olursa birbirinden güzel hayırlı evlatları bu aileye bağışlasın inşallah" dedi.Türk gelenek ve göreneklerinde evliliğin büyük önemi bulunduğuna dikkati çeken Arınç, şöyle konuştu:

"Evlilik bizim için çok önemli, inancımızda, peygamberimizin sözlerinde var. Cemiyetin temeli ailedir, aile sağlam olursa cemiyet de toplum da sağlam oluyor. Ailenin sağlam oluşunun da ölçüleri var. Gelişigüzel heveslerle değil, bunu inançlarının gereği olarak ve birbirlerine ömür boyu bağlı kalmak niyetiyle yaparlarsa ve topluma faydalı nesiller yetiştirmeyi düşünürlerse Allah da o evliliğe bereket verir. Çocuklarımızı nasipleri çıkar çıkmaz evlendirmekte fayda var. Bu gençler inşallah toplumda örnek bir aile olsunlar. Hepimizin evlatları da imkan ve nasip olduğu takdirde böyle evliliklere büyük bir heyecanla sarılsın."

Nikahın bereketinin insan hayatını zenginleştirdiğine işaret eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nikahsız beraberlikler değil bizim işimiz nikahın bereketi, kerameti, güzelliği. İnşallah toplumda güzel örnekler çoğalsın. Bu asırda kötülüklerden ancak evlilikler yoluyla kurtulabileceğimizi düşünüyoruz. Çünkü toplumda öylesine yanlış işler yapılıyor, öylesine tüylerimizi kabartan yanlışlıklar, kötülükler görüyoruz ki bunların ilaçlarından biri de insanların nikah altında beraber olmasıdır."Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın kıydığı nikah töreninde genç çiftin şahitliğini Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin yaptı.Nikahın ardından aile cüzdanını Fatma Ayşe Serdaroğlu'na veren Arınç, genç çifte altın bilezik hediye etti.

Arınç, nikah töreninin ardından Keskinoğlu Şirketi Kurucusu İsmail Keskinoğlu anısına Akhisar'da aslına uygun olarak inşa edilen Ravika Köyü'nü gezdi.