Akhisar Kaymakamlığının organize ettiği Gaziler Günü Anma Programı Milli Egemenlik Meydanında gerçekleşen törenle kutlandı.

Akhisar Milli Egemenlik Meydanında gerçekleşen tören, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstikam Albay Ercüment Erincik, Akhisar Belediye Başkan Vekili Zafer Aşkın, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Suat Taryan ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleşti. 

Işıl Güvenir’in sunduğu programda Misak-ı Milli İlköğretim okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Serdar Çengil ile Müzik Öğretmeni Sema Erdemir görev aldı. Tören ilk olarak Kaymakamlık çelengi, Garnizon Komutanlığı Çelengi, Belediye Başkanlığı çelengi, Muharip Gaziler Derneği çelengi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler çelenginin sunulması ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemine binaen Hv. Uls. Üstğm. İbrahim Bolat’ın konuşması gerçekleştirdi. Konuşmada İbrahim Bolat; “ Bu gün vatanın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını tehlikeye atan kahraman gazilerimizin gününü kutluyoruz. Bu gün burada huzur ve birlik beraberlik içerisinde yaşıyorsak, bunda gazilerimizin payı büyüktür. Kahraman gazilerimiz; Türk ulusu ve onun ayrılmaz bütünü olan Türk Silahlı Kuvvetleri size olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu bilinçle yaptığınız hizmetler her zaman yaşatılacaktır. Sizin yaptığınız hizmetleri daha ileriye götüreceğiz. Sizlerden aldığımız güç ile Atatürk İlke ve İlkılapları ile daha ileriye taşıyacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizin günü kutlar saygı ve şükranlarımızı sunarız.” Dedi.

Hv. Uls. Üstğm. İbrahim Bolat’ın konuşmasının ardından Misak-ı Milli İlköğretim Okulu öğrencilerinden Burak Annak ve Büşra Gülce şiirler okudu. Aynı zamanda da Büşra Gülce Ayhan gaziler günü nedeniyle küçük bir konuşma gerçekleştirdi.

Akhisar Muharip Gaziler Dernek Başkanı Suat Taryan günün anlam ve önemine binaen konuşma gerçekleştirdi. Suat Taryan yaptığı konuşmada; “Bu gün vatanımızın bütünlüğünü ve birliğini canı pahasına korumaya çalışan gazilerimizin günü kutluyoruz. Kore savaşında ve Kıbrıs savaşında canı pahasına savaşan gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Bu gün millet olarak birlik beraberlik içerisin de bağımsız ve hür olarak yaşıyorsak gazilerimizin sayesinde, gaziler günümüz kutlu olsun.” Dedi.

Konuşmaların ardından Misak-ı Milli İlköğretim Okulu öğrencileri ardından da Protokol üyeleri Muharip Gazileri tebrik etti ve tören sona erdi.