Akhisarlı Zafer Özcan, Bugün Gazetesi’nin ekonomi müdürü oldu.

100 binin üzerinde tiraja sahip Bugün Gazetesi’nin ekonomi müdürlüğüne gazeteci-yazar Zafer Özcan getirildi. Özcan, 8 Nisan Pazartesi (bugün) itibariyle göreve başladı.

1974 Manisa Akhisar doğumlu Zafer Özcan, Manisa Lisesi ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. Gazeteciliğe 1993’te İzmir’de başladı. 1997 – 2004 arasında Zaman Gazetesi İstanbul Haber Merkezinde editör ve muhabir olarak çalıştı. 2004 – 2012 arasında Aksiyon Dergisi’nde görev aldı. Halen Bugün Gazetesi Ekonomi Müdürü sıfatıyla gazetecilik hayatına devam ediyor. ‘Türkiyeyi Dünyaya Taşıyan Kadınlar’, ‘Avrupadaki Türkiye Türkiyedeki Avrupa’ ve ‘Sanayinin Çilekeş Duayenleri’ adlı kitapları, Zaman Kitap tarafından yayınlandı. Yazarın, Türkiye’deki medya – siyaset – ticaret üçgenindeki ilişkilerin perde arkasını incelediği ve ülkenin geçtiği kritik süreçlerde medyanın rolünü analiz ettiği ‘Arz Ederim’ isimli son kitabı ise Kaynak Yayınları’ndan piyasaya çıktı. Özcan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) geleneksel olarak düzenlediği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nde 2006 ve 2008 yıllarında yılın araştırma haberi ödülünü kazandı.

2009 yılında ise Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği yarışmada, başarı hikâyesi dalında, yılın haberi ödülüne layık görüldü. Evli ve üç çocuk babası.