Bakanlık tarafından Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Bu Toprağın Kadınları Milli Tarım Ruhuyla Buluşuyor" etkinliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Bakanlık yetkilileri ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kadınların katılımıyla gerçekleştirildi. 

Manisa İl Tarım Müdürlüğü, Müdür Yardımcısı Lütfi Kaymak, Kadın Çiftçiler Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Ece Coşkun ve Mühendisler Levent Tekdemir ile Dursun Övelek ve 17 ilçeden ‘Genç Çiftçi Projesi’ ve ‘Tarımda kadın girişimcinin arttırılması’ projeleri kabul edilen kadın çiftçilerden oluşan 33 kişilik ekiple Ankara’da düzenlenen etkinliğe katıldı. İl Tarım Müdürlüğünün yaptığı organizasyon çerçevesinde 33 kişilik ekip Anıtkabir ve Ankara kalesi ziyaretlerinin ardından düzenlenen etkinliğe katıldı.
‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Arttırılması’ projesi çerçevesinde programa davet edilen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilcisi Nefise Şükran Füzün yaptığı açıklamada; “Bir süre önce katıldığımız Tarımda Kadın Girişimciliğinin Arttırılması projesi çerçevesinde bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin daveti ile Ankara’daydık. Akhisar’ımız ve Manisa’mız için olumlu kazanımlarla dönüyoruz” şeklinde konuştu.
Manisa’yı en iyi şekilde temsil etmek için etkinliğe katıldıklarını belirten Füzün; “17 ilçemizi temsilen ilçelerimizde üretilen ürünleri getirdik. Burada açılan stantta sergilenmesini sağlandı. Patentli Türk Kadınlar Konseyinde olan İpek Manisa bezlerimizi başta Sayın Bakanımız olmak üzere müsteşarlara ve ilgili müdürlere tanıttık. Tanıtımı ile alakalı destek sözü alarak Tarım Televizyonuna röportaj verdik. Röportajda Akhisar Tarım Vizyon 2057 etkinliğimizden bahsederek ‘Milli tarım memleket meselemizdir’ vurgusunu yaptık. Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in ekibimize ve şahsımıza göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkürlerimizi sunarım. Organizasyonda emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, Anadolu medeniyetinde kadının hep el üstünde tutulduğunu belirterek, "Kadına şiddet güçlülüğün değil suçluluğun göstergesidir." ifadesini kullandı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tarım meselesi, milli meseledir" sözlerine dikkati çeken Çelik, bu anlayış çerçevesinde Bakanlık olarak hazırladıkları Milli Tarım Projesi ile tarıma yeni bir vizyon ve bakış açısı kazandırma gayretinde olduklarını söyledi. 
Çelik, 80 milyon kişinin gıdasının karşılanması, mazlum milletlerle ekmek paylaşımı, tarlaların zararlı kimyasallardan korunması, su kaynaklarının daha verimli kullanılması, et meselesini dert meselesi olmaktan çıkarmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için projeyi hayata geçirmek istediklerini dile getirdi. 
Çiftçilerin önemli bir bölümünü kadınların oluşturduğuna işaret eden Çelik, desteklerinde kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirtti. 
Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Programı kapsamında geçen sene 15 bin çiftçinin desteklendiğini, bu sene de 15 bin çiftçiye hibe vereceklerini ifade eden Çelik, rakamın 11 binini kadınların oluşturduğunu vurguladı. 
Etkinlikte Emine Erdoğan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe alarak tarımsal işletme kuran 9 girişimci kadına plaket verdi. 

Etkinliğin ardından Tarım Bakanlığında görevli üst düzey personellere İpek Manisa bezlerinden yapılan fularlar hediye edildi.