Akhisar Kent Konseyi, Kadın Meclisinin organize ettiği “Mutlu Evliliğin Sırrı-İletiş” konulu konferansına kadınlar büyük ilgi gösterirken, biri konsey başkanı, biri  konsey  sekreteri olan toplam 5 erkek takip etti.

Akhisar Belediyesi Meclis salonundaki konferans Kent Konseyi başkanı eski belediye başkanlarından Hüsnü Kahraman ve Kadın Komisyonu başkanı Pınar Güney’in konuşmalarından sonra, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı  Prof.Dr. Erol Özmen, 2 saat bulan konferansında, izleyiciler ile   sakin anlatımı ile kadınlarla  kurduğu diyalogla ilgi ile karşılandı.

 “Mutlu Evliliğin Sırrı-İletişim” konulu konferansına, iletişimin Sözlü ve Sözsüz olarak başladığını, sözlü olarak Dil ve Dil Ötesi, sözsüz iletişimin de, bedensel, yüz yüze beden hareketleri, mekan kullanımı ve  araç kullanımı satır başları ile  başladığını  anlatan Prof.Dr. Erol Özmen, “Çatışma  ve sorun yaşanır. Önemli olan kimden  kaynaklanıyor  çözmek  için kanıt, geçmiş ve gelecek, daha üste çıkmak için, niye üste çıktı diye düşünmek, beklenti içine girmemek için  çatışma ve sorunu zamana yaymak gerekir.” Kişileri konuşkan ve içe dönük diye ayıran, iletişimde, ne söylediğiniz, yada ne söylemek istediğiniz değil, karşıdakine ne ulaştığı ve onun  ne anladığının önemini anlatan  Özmen,  Empati kurmanın çok önemli olduğunu belirterek, “Başlangıçta iletişim için çaba sarf edilmediği zaman  kutuplaşmalar başlar. Tarihte böyle olmuştur. Toplumlardaki yaşanan  çatışma ve sorunlar iletişimsizlik nedeniyle artarsa  kutuplaşmalar ülkelerin zayıflamasana neden olur.” Ataerkil aile yapısında  delere, babaanneler, anneanneler, babalar, anneler ve çocukların ilişkilerin ve iletişimin çok nemli  olduğunu vurgu yapan Prof.Dr. Erol Özmen, “Ailelerde çocuklar olduktan sonra  problemler  daha çoğalıyor. Bu çocukları zihinsel-fiziksel- duygusal açıdan çok etkiliyor. Uslu çocuk= iyi  çocuk demek bizim açımızdan çok yanlıştır. Özellikle ergenlik döneminde çocuklarımız için “Ben onunla arkadaş gibiyim” demek onun kişiliğinin oluşmasında  dezavantajdır. Ergenlik döneminde de çocuklara anne, baba gibi davranılmalıdır. Anne babaların kendi aralarında kurdukları olumlu iletişim mutlu evlilik bağlarının çocukları da  kuracakları  yuvalara yansıyacaktır.” Konferansını karikatürlerle  zenginleştirilmiş olarak  sunumunu  tamamlayan  Prof.Dr. Erol Özmen’e Kent Konseyi Kadın Komisyonu başkanı  Pınar Güney, plaket, yönetim kurulu üyesi İlknur  Morbel’de hediye paketi verdi. Akhisar Kent  Konseyi başkanı Hüsnü Kahraman, Kadın Komisyonu bakanı  PınarGüney,yönetim kurulu üyeleri Prof.Dr. Erol Özmen ile hatıra resmi çektirerek konferans sona erdi.