Akhisarpress.com

 

Akhisar Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısının ikinci maddesi Zeytin, Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi bölgesi müteşebbis heyeti seçimi olay yarattı.


Akhisar Belediyesi Eylül ayı toplantısı geçtiğimiz Cuma günü yapıldı. Gündemin ilk maddesi isim verilmesi ile ilgili Kanun Nizam Komisyonu Kararını Yazı İşleri Müdürü Mustafa Erpalabıyık okudu. Erpalabıyık; “İller Bankası Su ve Kanalizasyon Dairesi Başkanı Emekli yüksek İnşaat Mühendisi Nihat Sayınalp’in 44 sokağa isminin verilmesi ve yine İller Bankasından emekli merhum Süleyman Oruçlar’ın Askerlik Şubesi sokağına isminin verilmesi Konun Nizam komisyonu tarafından iki isim verilmesi de ret edilmiştir” dedi. Meclis sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.


Meclis toplantısının olay yaratan maddesi ikinci madde oldu. Zeytin, Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyete üye seçimi, toplam 12 üyenin seçileceği heyet için Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı 2 CHP, 2 MHP ve 8 AK Parti meclis üyeleri için kontenjan sundu. Muhalif Meclis üyeleri ise bunu ret ederek, 3 CHP 3 MHP ve 6 AK Parti olarak heyet seçimi yapılmasını istedi. Muhalif meclis üyeleri tarafından toplantıya ara istendi. 15 dakika aradan sonra devam eden toplantıda yine mutabakat sağlanamayınca muhalif üyeler meclisi terk etti.


Meclis kaldığı yerden devam ederken, gündemin 3. Maddesi olan sözleşmeli teknik personel alınması, sosyal denge sözleşmesi yapılması, Yel değirmeni mevlii TOKİ konutlarında belediyeye tahsis edilen 9 adet bağımsız bölümün satışı, İmar uygulaması sonucu oluşan belediye ile hisselendirilen hisse ve artık parsellin satışı ile imar evrakları oy birliği ile kabul edildi.