Manisa'nın Akhisar ilçesinde, zeytinlik alanda bir barakanın içinde vücudunun yüzde 90'ı yanmış halde bulunan kadını, işitme engelli bir kadının, kızı ve oğluyla beraber önce boğup sonra yaktığı ortaya çıktı.

Gözaltına alınan işitme engelli anne ve kızın sorgusunda, 15 ay önce bir kişiyi daha boğarak öldürüp yaktıklarını öğrenildi. İki zanlı gözaltına alınırken firari olan işitme engelli oğulu yakalama çalışmaları sürüyor. Zanlılarla öldürülen iki kişinin de işitme engelli olduğu belirtildi. Polis, cinayeti 400 güvenlik kamerasının kayıtlarını inceleyerek çözdü.

Geçen pazar Cumhuriyet Mahallesi, Suyolu Mezarlığı mevkisinde bir zeytinlik içindeki barakada, 20 yaşının üzerinde olduğu sanılan, yakılmış bir kadın bulunmuştu. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, yüzde 90'ının yanması yüzünden nasıl öldürüldüğü belirlenememişti. Polisin yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda, maktulün kimliği belli oldu. İzmir’in Seferihisar ilçesinde ikamet eden, 1994 doğumlu, işitme engelli Emine Girginer olduğu belirlendi. Akhisar'da, söz konusu zeytinliğin yaklaşık 1 kilometre ötesindeki evlerinde işitme engelli 1972 doğumlu S.K. ve kızı işitme engelli 1989 doğumlu S.K. gözaltına alınırken oğlu işitme engelli, 1995 doğumlu S.B.K. de aranıyor. S.K. ve kızı, Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguda cinayeti işlediklerini kabul ettiği iddia edilen ailenin, Girginer’i kendilerine hareket ettiği için öldürdüklerini söyledikleri öğrenildi. Ayrıca 16 Aralık 2013 tarihinden beri kayıp olan, yine işitme engelli, 1970 doğumlu Arif Alkan’ı da 15 ay önce aynı zeytinlikte boğarak öldürüp yaktıktan sonra tarlaya gömdüklerini itiraf ettiler.

Vakayla ilgili açıklamada bulunan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, şüphelilerden ikisinin gözaltına alındığını, birinin firari olduğunu ve yakalama çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Cinayetin, 400 güvenlik kamerasının kayıtları incelenerek aydınlatıldığını belirten Ceren, sorguda aynı aile tarafından işlenen bir cinayetin daha çözüldüğünü kaydetti. İl Emniyet Müdürü Ceren, “21 Şubat’ta bir cinayet işleniyor, 22’sinde bu cinayet ihbar ediliyor. Yanmış kadın cesedi, tamamen kimliği belli olmayan yakılmış. DNA örneği almak mümkün olmayan, genç bir kadın cesedi elde ediliyor. Daha sonra arkadaşlar, civar yerlerde kayıp kızlarla ilgili yoğun bir çalışma başlatıyor. Bu yapılan incelemenin sonucunda, İzmir Seferihisar’da kaybolan işitme engelli bir kızımızın Akhisar ilçesine geldiğini ve bir başka işitme engelli bayanla buluştuğunu, kamera görüntüleri sayesinde tespit ettik. Cinayetin çözülmesinde en büyük kaynağımız kamera kayıtları oldu. Bu kamera görüntüsü, cinayetin çözülmesinde belirleyici oldu. Ardından başsavcılıkla görüşüldü. Ardından şüpheli bulunan şahıslar gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada, anne kız iki kişi gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada, şahıslardan biri olayı detaylı bir şekilde anlattı. Öldürülen kızın kendilerine hakaret ettiğini, bu sebeple öldürüldüğünü, evde boğulup dışarıda yakıldığını itiraf ettiler. Daha sonra 14-15 ay önce kaybolan, yine işitme engelli ve bu şahıslarla irtibatı olan bir erkek vardı. Sorguda onunla ilgili de bilgi verdiler. Sorguda olan kadının oğlu şu anda firarda. Bu erkeğin cesedi de kendi evlerinin 1 kilometre uzağında, yine aynı şekilde yakılmış şekilde, kız cesedinin 200 metre uzağında başka bir zeytinlikte yakıldığını itiraf ettiler. Olay yerine intikal ettik. Olayın üzerinden çok zaman geçtiği ve tarlanın üç defa sürülmesinden dolayı bulgu elde etmekte zorlandık ancak Olay Yeri İnceleme ekiplerimiz birkaç bulgu elde etti. Şahıslar şu anda sorguda. İşlenen suç, kimsenin yanına kalmaz. Gece gündüz gerek asayiş gerek terör, kısacası bütün birimlerimiz o günden beri çok yoğun çalışıyorlar. Savcılarımız da her aşamada bize yardımcı oluyorlar. Nihayetinde bu olay elbirliğiyle çözüldü.” dedi. Gözaltına alınan zanlı anne ve kızın ifadelerinin, yeminli işitme engelli tercümanı vasıtasıyla alındığını sözlerine ekledi.