Akhisarpress.com - Mevcut Yasa gereğince, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde Bağlı Oda ve Borsalarda 2 dönem başkanlık yapan Yönetim Kurulu Başkanları ile Meclis Başkanları aradan 2 seçim dönemi geçmeden aynı görevlere aday olması mümkün değildi.

Anayasa Mahkemesinin Kararı ile 10 Ocak 2013 günü yasanın ilgili maddelerini iptal etti. Bu durumda Türkiye Odalar Birliğine bağlı odalarda ve Borsalarda 2 dönem yönetim kurulu başkanlığı yapanlara yeniden aday olma yolu açıldı.

Konu ile ilgili 2 dönem Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapan M. Ali Erdayıoğlu; “Anayasa mahkemesi doğru bir karar vermiştir. İnsanların Anayasal hakları kısıtlanamaz.

Şubat-Mart 2013 aylarında Odalarda ve Borsalarda seçim olduğu Anayasa Mahkemesinin bu karar ile vicdanları daha da rahatlattığını ifade eden Erdayıoğlu; “Bana hep başkanlığa aday olamayacağım söylendiğinde, ben adayım dedim, şimdi de Şubat-Mart aylarında yapılacak olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.” Dedi.