Geçtiğimiz Perşembe günü Özel Akhisar Koleji Fen Lisesi Bilim Danışma Kurulu Üyeleri 9 Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünden Prof.Dr. Kemal Kocabaş, Kimya Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Yavuz Ergün, Biyoloji Bölümünden Prof. Dr.Barbaros Çetin, Matematik Bölümünden Doç.Dr. İlhan Karakılınç, ayrıca Fizik bölümünden misafir olarak Prof.Dr. İsmail Sökmen Akhisar Koleji’ne geldi.

Akhisar Koleji Kültür Salonunda yapılan etkinlikte Kimya Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Yavuz Ergün İlköğretim 7. ve 8. Sınıf ve Lise öğrencilerine “Başlangıcından bu güne Kimya Bilimi” konulu bir sunum yaptı. Öğrencilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Fizik Bölümünden Prof.Dr. Kemal Kocabaş Eski Milli Eğitim Bakanlarımızdan Hasan Ali Yücel ile ilgili bir sunum yaparak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Hasan Ali Yücelin oğlu Şair Can Yücel’in “Hayatta Ben En Çok Babamı Sevdim” şiiri babalara yazılmış en güzel şiir olduğu belirtti.

Matematik Bölümünden Doç.Dr. İlhan Karakılınç ise “Milattan Önceki Dönemlerden Günümüze Matematik” konulu bir sunum yaptı. Eski Mısır’da ve Babil’de bulunan papirüste ve tabletlerdeki matematik bilgileri öğrencileri şaşırttı , konu ilgiyle izlendi. Sonra da öğrenci-lerin soruları yanıtlandı.

Öğrenciler ayrıca Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Barbaros Çetin’in Milliyet gazetesinde yayınlanan “Küresel Isınma” ve “Keneler Lyme’a, o da otizme neden oluyor‘’ ile ilgili bilimsel araştırmalarını da ilgiyle izliyorlar.